αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «Steve Jobs» είναι μια Ιταλική εταιρία: Πως δύο αδέρφια κέρδισαν την Apple, σε μια διαμάχη εμπορικού σήματος

Η «Steve Jobs» είναι μια Ιταλική εταιρία: Πως δύο αδέρφια κέρδισαν την Apple, σε μια διαμάχη εμπορικού σήματος

Πόσες πιθανότητες θα είχαν δύο νεαρά αδέρφια από την Ιταλία, για να κερδίσουν την Apple σε μια δικαστική διαμάχη; Οι Vincenzo και Giacomo Barbato το τόλμησαν, φτάνοντας τελικά στην μεγάλη νίκη. Πλέον, μπορούν ελεύθερα να αποκαλούν την εταιρία τους «Steve Jobs». Και η Apple δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Όπως σημειώνει το The Verge, όλα ξεκίνησαν το 2012. Όταν τα δύο αδέρφια διαπίστωσαν ότι η Apple δεν είχε κατοχυρώσει το όνομα του ιστορικού συνιδρυτή της, έτσι ώστε να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο brand ως επωνυμία. Οι δύο νεαροί επιχειρηματίες, εκείνη την περίοδο ετοίμαζαν την νέα εταιρία τους, η οποία θα περιλάμβανε ρούχα ένδυσης και αξεσουάρ. Αποφάσισαν ότι το «Steve Jobs» θα ήταν το τέλειο όνομα για το brand τους.

Έτσι και έγινε. Όπως ήταν αναμενόμενο, μόλις αυτό έπεσε στην αντίληψη της Apple, ο κολοσσός έκανε μήνυση στους Vincenzo και Giacomo Barbato, λόγω του ονόματος που χρησιμοποίησαν για την εταιρία τους. Μια μεγάλη δικαστική διαμάχη ξεκίνησε, αλλά τελικά τα δύο αδέρφια δικαιώθηκαν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, όπως θα δείτε στην κεντρική φωτογραφία, ότι το λογότυπο της ιταλικής εταιρίας περιλαμβάνει ένα μεγάλο «J», ένα δάγκωμα στο πλάι και ένα φύλλο στην κορυφή. Στοιχεία τα οποία… θυμίζουν Apple. Παρόλα αυτά, ο τεχνολογικό γίγαντας δεν κατάφερε να κερδίσει αυτή τη δικαστική διαμάχη. Με τα δύο αδέρφια να δηλώνουν ότι μπορεί το γράμμα να μοιάζει δαγκωμένο, αλλά ένα γράμμα… δεν μπορεί να δαγκωθεί. Άρα δεν έχει άμεση σχέση με το μήλο της Apple.

Τα αδέρφια θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στην μάρκα τους, δημιουργώντας τσάντες, μπλουζάκια, τζιν και άλλα αξεσουάρ μόδας. Μάλιστα, όπως δηλώνουν στην Ιταλική έκδοση του Business Insider, στα πλάνα τους είναι να επεκταθούν και στα ηλεκτρονικά είδη. Δηλαδή, μια ημέρα μπορεί να δούμε στα ράφια ένα κινητό «Steve Jobs», δίπλα στο iPhone που δημιούργησε… ο ίδιος ο Steve Jobs.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =