αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ startup που ξεκίνησε από την Ινδία και έφτασε στην Silicon Valley

Η startup που ξεκίνησε από την Ινδία και έφτασε στην Silicon Valley

Η Freshworks έχει καταγράψει την δική της διαδρομή. Ξεκίνησε από την Ινδία, και έφτασε στην Silicon Valley. Παρόλο που πλέον εδρεύει στο Σαν Ματέο της Καλιφόρνια, διατηρεί ένα σημαντικό εργατικό δυναμικό στη νότια πόλη Τσενάι στα νότια της Ινδίας.

Τώρα έκανε αίτηση για Αρχική Δημόσια Προσφορά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Στην κατάθεση της αίτησης αναφέρεται ότι το μέγεθος της προσφοράς θα ανέλθει στα 100 εκατ. δολάρια, ενώ για την αποτίμησή της σημειώνει ότι θα ορισθεί όταν καθοριστούν οι όροι της διάθεσης των μετοχών.

Η startup που αναπτύσσει λογισμικό διαχείρισης και ενίσχυσης των σχέσεων των επιχειρήσεων με τους πελάτες, είδε πέρυσι τα έσοδα της να αυξάνονται κατά 40%, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού ώθησε τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δυνατότητες, όπως δήλωσε ο Γκίρις Μαθρουμπουθάμ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της σε συνέντευξή του τον περασμένο Φεβρουάριο. Σε αυτή την αύξηση συνέβαλε η αυξημένη ζήτηση από πελάτες από τους κλάδους της υγείας, της εκπαίδευσης, όπως και από κυβερνητικούς οργανισμούς.

Με 52.500 πελάτες επί του παρόντος σε διεθνές επίπεδο, η startup είδε τα έσοδά της να αυξάνονται τους κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους στα 169 εκατομμύρια δολάρια, από 110 εκατομμύρια δολάρια το α΄ εξάμηνο του 2020, ενώ οι καθαρές ζημιές συρρικνώθηκαν στα 9,8 εκατ. δολάρια από 57 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την κατάθεση της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 13 =