αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ startup που θα προσφέρει κατώτατο μισθό 80.000 δολαρίων τον χρόνο, από 1η Ιανουαρίου

Η startup που θα προσφέρει κατώτατο μισθό 80.000 δολαρίων τον χρόνο, από 1η Ιανουαρίου

Η Feeld ξεκινά να εφαρμόζει έναν νέο κατώτατο μισθό από την 1η Ιανουαρίου 2022. Όπως μεταδίδει το Business Insider, η εταιρία θα προσφέρει μίνιμουμ απολαβές 80.000 δολαρίων (60.000 λίρες) στους εργαζομένους της. Το νέο πλαίσιο θα επηρεάσει θετικά σχεδόν το 40% του προσωπικού πλήρους απασχόλησης της Feeld.

Το dating app προέβη στην σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο της πολιτικής της «Baseline Freedom Salary» και στις προσπάθειες που καταβάλει να μειωθεί το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, αλλά και να προσελκύσει με αυτόν τον τρόπο περισσότερα ταλέντα. 

Η Feeld με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο είναι δημιούργημα ενός ζευγαριού της Άνα Κίροβα (φωτο) και του Ντίμο Τριφόνοφ και έκανε την εμφάνισή της ως dating app το 2014, με την επωνυμία 3nder και ως ένας εναλλακτικός τόπος γνωριμιών. Το έναυσμα για την εφαρμογή ήταν η έλξη που άρχισε να νιώθει η Κίροβα για το ίδιο φύλο. Δεν είναι τυχαίο ότι η βρετανική elle έχει χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη΄ εφαρμογή ως «the world’s most progressive dating app»

Επί του παρόντος, δραστηριοποιείται σε 20 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και σε κάποιες περιοχές της Ασίας και απασχολεί 55 εργαζόμενους. 

Με την εισαγωγή του Baseline Freedom Salary, η εταιρεία αναφέρει ότι συρρίκνωσε το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων από το 6% στο 1%. 

Σε δήλωσή της η Κίροβα που είναι και η διευθύνουσα σύμβουλος της startup, αναφέρει ότι «ο σκοπός της νέας πολιτικής είναι να διασφαλίσουμε ότι το άδικο χάσμα στις απολαβές δεν θα υφίσταται καθώς θα μεγαλώνουμε». 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =