αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Starlink ξεκίνησε να στέλνει εξοπλισμό σε Έλληνες χρήστες

Η Starlink ξεκίνησε να στέλνει εξοπλισμό σε Έλληνες χρήστες

Και επίσημα «αποβιβάζεται» στην χώρα μας η Starlink. Πρόσφατη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, χορηγεί στην εταιρεία «Starlink Internet Services Limited» άδεια Τύπου Κατασκευής Κεραίας με κωδικό αριθμό ΤΚΚ 21-024-01, δίνοντας με τον τρόπο αυτό το πράσινο φως στην εταιρεία να ξεκινήσει την λειτουργία της.

Η συγκεκριμένη απόφαση καθώς και η σχετική ΚΥΑ που προηγήθηκε καθορίζει την ειδική διαδικασία αδειοδότησης που απαιτεί η εγκατάσταση δορυφορικών πιάτων που αξιοποιούν οι συνδέσεις με τους δορυφόρους χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit-LEO) της Starlink. Οι νέες προδιαγραφές, ήταν απαραίτητες, λόγω των διαφορών που εντοπίζονται στα δορυφορικά πιάτα της Starlink σε σχέση, για παράδειγμα, με τα πιάτα της δορυφορικής τηλεόρασης (σ.σ. η βασικότερη εξ αυτών των διαφορών είναι ότι τα εν λόγω δορυφορικά πιάτα είναι όχι μόνο δέκτες αλλά και πομποί).

Πλέον, μετά και την ρύθμιση από πλευράς της ΕΕΤΤ των προαναφερθέντων θεμάτων, η εταιρεία μπορεί επίσημα να στείλει τον εξοπλισμό σε όσους Έλληνες καταναλωτές έχουν προχωρήσει σε προπαραγγελία.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει στο Facebook Group Starlink Greece Community, η εταιρία του Elon Musk έχει ήδη ξεκινήσει να στέλνει τον σχετικό εξοπλισμό, και κάποιοι Έλληνες τον έχουν παραλάβει.

Το κόστος βέβαια είναι υψηλό. Και διαμορφώνεται στα επίπεδα που θα δείτε παρακάτω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =