αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ SpaceX θέλει να εκτοξεύσει στο διάστημα 4.425 δορυφόρους και να παρέχει ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων

Η SpaceX θέλει να εκτοξεύσει στο διάστημα 4.425 δορυφόρους και να παρέχει ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων

Λίγες μόνο ημέρες έχουν περάσει από τότε που η SpaceX ζήτησε την άδεια από την FCC, όπως προβλέπει η νομοθεσία, για την εκτόξευση στο διάστημα 4.425 δορυφόρων, οι οποίοι θα παρέχουν γρήγορες ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο, που θα φθάνουν τα 1GBps. Πρόκειται για έναν αριθμό τριπλάσιο σε σχέση με τους δορυφόρους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τροχιά γύρω από τη γη, όπως σημειώνει το digitallife.gr.

Ο ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα σχέδιά του το 2015, όταν και αποκάλυψε το προβλεπόμενο κόστος, το οποίο αναμενόταν να διαμορφωθεί στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Μια από τις πρώτες εταιρείες που θα επενδύσει σε αυτήν την πρωτοβουλία είναι η Google, η οποία μέχρι στιγμής έχει δαπανήσει το ποσό του 1 δις. Οι νέοι δορυφόροι οι οποίοι θα εκτοξευθούν θα είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους CubeSats, στα 850 κιλά έκαστος. Θα περιστρέφονται γύρω από τον πλανήτη μας σε ύψος 714 – 823 μιλίων πάνω από το έδαφος της γης, αρκετά υψηλότερα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που, αυτή τη στιγμή, διατηρεί ένα ύψος της τάξης των 268 μιλίων.

Σύμφωνα με την FCC, το όλο project θα υλοποιηθεί σε δυο φάσεις: Η SpaceX αρχικά θα εκτοξεύσει 800 δορυφόρους που θα μπορούν να παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο στις ΗΠΑ και σε ορισμένες άλλες περιοχές του πλανήτη. Από τη στιγμή που και οι 4.425 δορυφόροι βρεθούν σε τροχιά γύρω από τη γη θα τεθούν σε λειτουργία με αποτέλεσμα να μπορούν να προσφέρουν διαδικτυακή πρόσβαση σε όλο τον πλανήτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =