αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Sony αντεπιτίθεται: Έτοιμη να παρουσιάσει 5 νέα smartphones

Η Sony αντεπιτίθεται: Έτοιμη να παρουσιάσει 5 νέα smartphones

Η Sony φέρεται έτοιμη να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του προσεχούς Mobile World Congress όχι ένα ή δύο αλλά πέντε νέα Xperia smartphones, εκ των οποίων το ένα τουλάχιστον θα διαθέτει το νέο SoC Snapdragon 835 της Qualcomm.

Αυτή είναι η τελευταία διαρροή που κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πότε θα γίνει το εμπορικό λανσάρισμα αυτών των μελλοντικών συσκευών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2016 η Sony είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση συνολικά έξι νέων συσκευών (Xperia X, X Performance, XA, XA Ultra, XZ και X Compact). Ενδέχεται λοιπόν για το 2017 όλες οι ανακοινώσεις να γίνουν κατά τη διάρκεια του MWC και στη συνέχεια το εμπορικό λανσάρισμα να γίνεται σε διαφορετικές περιόδους, κατά τους επόμενους μήνες.

Όπως αναφέρουν ιαπωνικές ιστοσελίδες οι πραγματικές ονομασίες των νέων συσκευών ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές παρά μόνο κάποιες κωδικές ονομασίες. Έτσι, στην κορυφή της πυραμίδας φαίνεται ότι βρίσκεται η συσκευή με την κωδική ονομασία «Yoshino» η οποία θα διαθέτει το SoC Snapdragon 835, θα διαθέτει μνήμη RAM στα 4 ή 6 GB, κάμερα με τον αισθητήρα Sony IMX 400 και οθόνη 5,5 ιντσών και ανάλυσης 4K.

Το «BlancBright» ενδέχεται να εξοπλίζεται και αυτό με τον Snapdragon 835 αλλά είναι επίσης πολύ πιθανό να εξοπλίζεται και με το χαμηλότερων δυνατοτήτων Snapdragon 635. Σε κάθε περίπτωση η μνήμη RAM θα φτάνει στα 4 GB, θα διαθέτει τον ίδιο αισθητήρα κάμερας IMX 400 όπως και το «Yoshino» ενώ η οθόνη του θα βρίσκεται επίσης στις 5,5 ίντσες αλλά με ανάλυση 2560×1440 pixels.

Τα «Yoshino» και «BlancBright», εφόσον χρησιμοποιούν το Snapdragon 835, θα πρέπει να θεωρείται απίθανό να κάνουν την εμφάνισή τους πριν από τον Απρίλιο, με δεδομένη την προνομιακή θέση που έχει η Samsung στα αποθέματα του εν λόγω επεξεργαστή.

Στη συνέχεια έρχονται οι συσκευές της ζώνης του mid-range όπου συναντάμε τα «Keyaki» και «Hinoki» τα οποία θα εξοπλίζονται με τον επεξεργαστή MediaTek Helio P20. Ωστόσο, αυτή θα είναι η μόνη ομοιότητα ανάμεσα στα δύο Xperia smartphones. Το «Keyaki» θα έχει οθόνη διαγωνίου 5,2 ιντσών Full HD, 4 GB μνήμης RAM, αποθηκευτικό χώρο στα 64 GB, κύρια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 23 Megapixel και εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης 16 Megapixel.

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο pestaola.gr, το Xperia με την κωδική ονομασία «Hinoki» θα διαθέτει οθόνη HD διαγωνίου 5 ιντσών, 3 GB μνήμης RAM, εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο μεγέθους 32 GB, κύρια κάμερα με αισθητήρα 16 Megapixel και μπροστινή κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel. Η πέμπτη συσκευή ακούει προσωρινά στο όνομα «Mineo» και πέραν αυτού… ουδέν. Ενδεχομένως το «Mineo» να αποτελεί το τελευταίο σκαλοπάτι της γκάμας των mid-range μοντέλων της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 16 =