αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Softbank «ξεφορτώθηκε» μετοχές αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών

Η Softbank «ξεφορτώθηκε» μετοχές αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών

Ο ιαπωνικός όμιλος SoftBank κατά τη διάρκεια του τριμήνου Μαρτίου – Ιουνίου ξεφορτώθηκε μετοχές αμερικανικών κολοσσών της τεχνολογίας, όπως το Facebook, η Microsoft, η Alphabet και η Netflix, αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την τελευταία χρηματοοικονομική έκθεση του ομίλου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο χρηματιστηριακός βραχίονας του ομίλου SB Northstar συμπεριέλαβε στα τέλη Μαρτίου μετοχές των Facebook, Microsoft, Alphabet και Netflix στο χαρτοφυλάκιο του. Ωστόσο, αυτές οι συμμετοχές δεν περιλαμβάνονταν πλέον στο χαρτοφυλάκιο της SB Northstar στο τέλος του τριμήνου Απριλίου-Ιουνίου, υποδηλώνοντας είτε ότι προχώρησε σε μείωση των συμμετοχών της είτε την πλήρη αποχώρησή της από το μετοχικό κεφάλαιο των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη Μαρτίου, η SoftBank κατείχε μετοχές αξίας 3,1 δισ. δολαρίων του Facebook, τίτλους αξίας 1 δισ. δολαρίων της Microsoft, μετοχές αξίας 575 εκατ. δολαρίων μετοχών της Alphabet και 382 εκατ. δολαρίων του Netflix. Ωστόσο, στην τελευταία έκθεσή της η SoftBank δεν αναφέρει καμία από τις τέσσερις αυτές συμμετοχές.

Επίσης, η SoftBank μείωσε το ποσοστό συμμετοχής της στην Amazon από μετοχές αξίας 6,2 δισ. δολαρίων σε 5,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την χρηματοοικονομική έκθεση.

Συνολικά, η SB Northstar κατείχε μετοχές διαφόρων εταιρειών αξίας 13,6 δισ. δολαρίων στα τέλη Ιουνίου, από 19 δισ. δολάρια που ήταν η αξία των συμμετοχών της στο τέλος Μαρτίου.

Εκπρόσωπος της SoftBank που ρωτήθηκε από το CNBC σχετικά παρέπεμψε στην έκθεση αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =