αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Sheryl Sandberg αποκάλυψε το Νο1 στοιχείο που κοιτά όταν προσλαμβάνει κάποιον στο Facebook. Και δεν είναι η προϋπηρεσία

Η Sheryl Sandberg αποκάλυψε το Νο1 στοιχείο που κοιτά όταν προσλαμβάνει κάποιον στο Facebook. Και δεν είναι η προϋπηρεσία

Το Facebook ανακηρύχθηκε φέτος ως ο κορυφαίος εργοδότης στον κόσμο, σύμφωνα με την σχετική λίστα που δημοσιεύει κάθε χρόνο η Glassdoor. Κατάφερε να ξεπεράσει αρκετούς άλλους κολοσσούς. Το Facebook έχει καταφέρει να «χτίσει» την φήμη του, ως μια εταιρία που στηρίζει τους εργαζομένους του και συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη τους.

Η chief operating officer της εταιρίας, και μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην τεχνολογία, Sheryl Sandberg, εξήγησε τι ακριβώς κοιτά όταν θέλει να προσλάβει κάποιον στο Facebook. Και μαντέψτε: Δεν παίζει καθοριστικό ρόλο η προϋπηρεσία. Το «κλειδί» είναι αλλού.

«Τα skills είναι πιο σημαντικά από την εμπειρία» λέει η γνωστή businesswoman.

Και εξηγεί σε συνέντευξη της στη Glassdoor: «Έτσι, θα προτιμούσα να πάρω έναν σούπερ σταρ και να τον μεταφέρω σε ένα άλλο πεδίο, αντί να προσλάβω κάποιον που δεν έχει καλές επιδόσεις, αλλά έχει προϋπηρεσία σε μια συγκεκριμένη θέση». Όπως έχει διαπιστώσει η ίδια, παρόλο που υπάρχουν θέσεις εργασίας που απαιτούν ένα ορισμένο επίπεδο εμπειρίας, τελικά οι άνθρωποι με σπουδαίας skills μπορούν να κάνουν τα περισσότερα πράγματα καλά. Όταν έρχεται η ώρα να κάνει προσλήψεις το FB, η εταιρία εστιάζει στο να βρει ανθρώπους που είναι ταλαντούχοι γενικότερα. Δεν κοιτά να βρει ανθρώπους που έχουν απλά εργαστεί για 6 χρόνια σε μια συγκεκριμένη θέση.

Φυσικά, το Facebook έχει αναπτύξει μια ολόκληρη στρατηγική πίσω από αυτή την άποψη. Και προσπαθεί να προωθήσεις τους εργαζομένους του στις κατάλληλες κατευθύνσεις και πεδία, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που έχουν στο μέγιστο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 9 =