αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Revolut ξεπέρασε τους 4 εκατ. χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη

Η Revolut ξεπέρασε τους 4 εκατ. χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη

H Revolut ιδρύθηκε στο Λονδίνο πριν από 4 χρόνια, και τώρα ανακοίνωσε ότι έχει “χτυπήσει” πάνω από 4 εκατομμύρια πελάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχει ως στόχο να φτάσει τα 100 εκατομμύρια παγκοσμίως μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για να το πετύχει αυτό, η ταχέως αναπτυσσόμενη Fintech κατασκευάζει έναν Μηχανισμό Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης που θα τη βοηθήσει να κλιμακώσει με ταχύτητα σε κάθε χώρα όπου υπάρχει σήμερα η υπηρεσία της, διπλασιάζοντας το σημερινό εργατικό δυναμικό.

Η fintech που εδρεύει στο Λονδίνο έχει επίσης δημοσιεύσει τα τελευταία στοιχεία ανάπτυξης της, αποκαλύπτοντας ότι τώρα εγγράφει πάνω από 10.000 νέους πελάτες την ημέρα, σε σύγκριση με πριν από έξι μήνες όπου ο αριθμός των νέων πελατών έφτανε περίπου 7.000  την ημέρα. Επιπλέον, η Revolut αύξησε τους εβδομαδιαίους ενεργούς χρήστες (ΕΕΧ) από 500.000 τον Ιούλιο του 2018 σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια * τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ οι μηνιαίοι ενεργοί χρήσεις (ΜΕΧ) αυξήθηκαν από 900,000 σε 1,9 εκατομμύρια μεσα στο ίδιο χρονικό διάστημα. Επίσης ο μηνιαίος όγκος συναλλαγών της Revolut αυξήθηκε από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο του 2018 σε πάνω από 4.6 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.

Σήμερα, η Revolut έχει περισσότερους από 200.000 χιλιάδες χρήστες στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Στόχος της εταιρείας είναι να διπλασιάσει τους χρηστες της σε αυτες τις χώρες μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Revolut έχει ξεκινήσει συνεργασίες με σημαντικούς “παίκτες” όπως η Hellas Direct και η PrimeTel, εκ των οποίων οι Έλληνες και οι Κύπριοι πελάτες απολαμβάνουν αποκλειστικά προνόμια.

Με τη Βρετανία να αποχωρεί από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, ο Nik Storonsky, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Revolut, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης όσον αφορά τη γρήγορη παραχώρηση άδειας παραμονής σε επαγγελματίες. Η Revolut συνεργάζεται ενεργά με τους υπουργούς της κυβέρνησης για την άσκηση εξειδικευμένης άδειας παραμονής, για ρόλους οπως software engineers και data scientists έτσι ώστε να είναι πολύ πιο εύκολο για αυτό το είδος επαγγελματιών να παραμείνουν στη χώρα.

“Ο τομέας fintech του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ξένα ταλέντα και η Revolut δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανονα. Εάν το Λονδίνο εξακολουθεί να θέλει να διατηρήσει την αρχηγία του στον τεχνολογικό τομέα της Ευρώπης, η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει άδειες παραμονής σε επαγγελματίες. Δεν έχει νόημα για την κυβέρνηση να αρνηθεί την είσοδο σε επαγγελματίες, αλλα παρόλα αυτά υψηλά φορολογούμενους.”

“Είναι αυτονόητο ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι πολυάριθμες καθυστερήσεις θα οδηγήσουν τα καλύτερα μυαλά σε άλλες χώρες, ειδικά εφόσον ο FinTech τομέας αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μιλήσει αρκετά για την υποστήριξη της επιτυχημένης μας βιομηχανίας, fintech, αλλά δεν φαίνεται να έχει γίνει πραγματική προσέγγιση όσον αφορά τις άδειες παραμονής.”

Η Revolut στοχεύει στην δημιουργία τοπικών ομάδων σε 19 χώρες σε όλη την Ευρώπη, η κάθε ομάδα αποτελείται από 5-10 ατόμων ανά χώρα. Η ταχέως αναπτυσσόμενη Fintech θα δημιουργήσει επίσης μια κεντρική ομάδα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο για να υποστηρίξει τις τοπικές ομάδες, με το φιλόδοξο στόχο να προσλάβει πάνω από 200 άτομα τους επόμενους 6 μήνες.

Η προσπάθεια της Revolut να φέρει θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και Κύπρο θα βοηθήσει στην υποστήριξη της τοπικής fintech βιομηχανίας και της ιδέας των startup. Οι συστημικές αλλαγές που έχει υποστεί ο FinTech τομέας στην περιφέρεια Ελλάδας και Κύπρου, αναδεικνύουν τις χώρες αυτές ως ένα πρόσφορο έδαφος για την δημιουργία ενός στέρεου FinTech συστήματος με την Revolut να ανοίγει τον δρόμο.

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =