αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Paypal ξεκινά να επιτρέπει τη μεταφορά crypto σε εξωτερικά wallets

Η Paypal ξεκινά να επιτρέπει τη μεταφορά crypto σε εξωτερικά wallets

Ανταποκρινόμενη στα πολλαπλά αιτήματα των πελατών της, η PayPal επέτρεψε στους χρήστες στις ΗΠΑ να μεταφέρουν crypto από τους λογαριασμούς τους σε άλλα wallets και υπηρεσίες exchange.

“Αυτή η δυνατότητα ήταν αυτή που ζητούσαν περισσότερο οι χρήστες μας από τότε που ξεκινήσαμε να προσφέρουμε την αγορά crypto στην πλατφόρμα μας“, δήλωσε ο Jose Fernandez da Ponte, SVP και γενικός διευθυντής blockchain, crypto και ψηφιακών νομισμάτων στην PayPal.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πελάτες της PayPal έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν υποστηριζόμενα νομίσματα στο PayPal, να μεταφέρουν crypto από την εφαρμογή σε εξωτερικά crypto addresses, συμπεριλαμβανομένων exchanges και hardware wallets, και να στέλνουν crypto σε άλλους χρήστες του PayPal “μέσα σε δευτερόλεπτα”.

Οι πελάτες είναι υπεύθυνοι για τις χρεώσεις δικτύου όταν πραγματοποιούν εξωτερικές μεταφορές, οι οποίες εξαρτώνται από το blockchain και ποικίλλουν ανάλογα με το crypto asset. Οι εσωτερικές μεταφορές (PayPal προς PayPal) δεν έχουν χρεώσεις.

“Εάν οι χρήστες έχουν crypto κάπου αλλού, μπορούν αν θέλουν να τα φέρουν στο PayPal από εξωτερικές διευθύνσεις“, δήλωσε ο Fernandez da Ponte. “Μπορούν επίσης να στείλουν crypto σε οποιονδήποτε είναι στο σύστημα PayPal“.

Η δημοφιλής υπηρεσία online συναλλαγών επιτρέπει στους χρήστες της να αγοράζουν, να πουλούν και να διατηρούν crypto από τον Οκτώβριο του 2020. Περίπου πέντε μήνες μετά, στα τέλη Μαρτίου 2021, η PayPal ανακοίνωσε την κυκλοφορία του “Checkout with Crypto“, ενός feature που επέτρεπε στους καταναλωτές να ελέγχουν εκατομμύρια διαδικτυακές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν crypto. Αυτή η δυνατότητα επεκτάθηκε με τις τρέχουσες επενδύσεις της PayPal στην αγορά cryptocurrency, οι οποίες περιλαμβάνουν τη συνεργασία της με την Paxos. Ήδη από πέρυσι, ο Fernandez da Ponte είχε πει ότι το επόμενο βήμα θα ήταν να επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν crypto σε άλλα wallets.

“Αυτή είναι μια φυσική αλλαγή για τους χρήστες μας που θέλουν να κάνουν περισσότερα με τα ψηφιακά τους assets“, δήλωσε ο Fernandez da Ponte στο TechCrunch.

Η δυνατότητα μετακίνησης των crypto assets, όπως bitcoin, ethereum, bitcoin cash ή litecoin, εντός, εκτός και του PayPal είναι μια κίνηση που η εταιρεία δεν θα μπορούσε να αποφύγει εάν ήθελε να συμβαδίσει με τη συνεχιζόμενη υιοθέτηση crypto.

Παρά τις πρόσφατες αναταράξεις στον χώρο των crypto, ο Fernandez da Ponte είπε ότι η PayPal κινείται προς αυτή την κατεύθυνση “καθώς οι άνθρωποι [ακόμα] ασχολούνται με τα crypto“.

Η δυνατότητα μεταφοράς crypto σε άλλα wallets είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες στις ΗΠΑ και για λόγους ασφαλείας, η PayPal λέει ότι έχει εφαρμόσει μια πρόσθετη διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας, προτού μπορέσουν οι χρήστες να μεταφέρουν τα crypto. Το feature θα γίνει διαθέσιμο σταδιακά. Ξεκινά με κάποιους επιλεγμένους χρήστες των Η.Π.Α. Άλλοι “κατάλληλοι” πελάτες στις ΗΠΑ — αυτοί που ολοκληρώνουν τη διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας — θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: Secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =