αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Nokia Ελλάδος κάνει απολύσεις από την μια πόρτα και… προσλήψεις από την άλλη

Η Nokia Ελλάδος κάνει απολύσεις από την μια πόρτα και… προσλήψεις από την άλλη

Ιδιαίτερα κακό είναι το κλίμα που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό γραφείο της Νokia. Συμπαρασυρόμενο και από τα σχέδια που εφαρμόζει η Nokia σε παγκόσμια κλίμακα.

Την προηγούμενη βδομάδα η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ ανακοίνωσε πλάνο 5.000 έως 10.000 απολύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το τέλος του 2023. Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη χρονιά που η εταιρεία προχωράει σε αναδιάρθρωση «μείωσης κόστους» που συνοδεύεται από μαζικές απολύσεις και αυτή τη φορά στοχεύει στην εξοικονόμηση 600 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Radical IT, «στην Ελλάδα μέχρι στιγμής ανακοινώθηκε η κατάργηση 38 θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2021. Οι θέσεις αυτές αφορούν κυρίως τα τμήματα MN και CNS και σε μικρότερο βαθμό το S&T (ΙΤ) και το CFO. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απολύσεις γίνονται εν καιρώ προσλήψεων στην εταιρεία με τη δουλειά στα τμήματα να έχει χτυπήσει «κόκκινο» λόγω των αναγκών και της τηλεργασίας».

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση: «Για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνεται ότι η ανάγκη για περισσότερα κέρδη σημαίνει απολύσεις και εντατικοποίηση για τους εργαζόμενους του κλάδου. Εν μέσω πανδημίας έχουν γίνει απολύσεις σε OTE, Intralot, Beat, Teleperformance και Vodafone. Οι επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής όπως το 5G και τα «μεγάλα συμβόλαια» δεν εξασφαλίζουν τελικά καλύτερες εργασιακές συνθήκες και μισθούς για τους εργαζόμενους».

H Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Radical IT ζητά να μην γίνει καμία απόλυση και «με ευθύνη της εταιρείας οι συνάδελφοι/ισσες να μεταφερθούν σε άλλα πόστα». Επίσης ζητά από την διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος να υπογράψει άμεσα την πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του επιχειρησιακού σωματείου. Ενώ καλεί την Κυβέρνηση «να μην καταθέσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =