αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ No1 δεξιότητα που θα σε κάνει περιζήτητο στη μελλοντική αγορά εργασίας: Εξηγεί ένας δισεκατομμυριούχος

Η No1 δεξιότητα που θα σε κάνει περιζήτητο στη μελλοντική αγορά εργασίας: Εξηγεί ένας δισεκατομμυριούχος

Είναι σίγουρο ότι ζούμε σε «έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα», όπως λέει και ο Mark Zuckerberg. Κάτι που φυσικά ισχύει και στην αγορά εργασίας. Πολλές θέσεις εργασίας εξαφανίζονται. Ακόμα περισσότερες θα χαθούν στο μέλλον. Ενώ στη θέση τους θα δημιουργηθούν άλλες, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες.

Αλλά πως μπορείς να «επιβιώσεις» μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο πεδίο; Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος και επενδυτής, Mark Cuban, λέει ότι υπάρχει μια δεξιότητα που κάνει την διαφορά. Αν την έχεις, θα είσαι περιζήτητος και στην αγορά εργασίας του μέλλοντος.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του, ο Cuban ανέφερε πως μια νέα δεξιότητα θα απαιτείται από όλο και περισσότερους εργοδότες και μάλιστα η ζήτησή της θα κορυφωθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Η αυτοματοποίηση μοιραία θα φέρει αύξηση της παραγωγής και θα αλλάξει την ίδια τη φύση της εργασίας. Όμως στις πραγματικές δουλειές θα χρειαστεί κάτι πολύ διαφορετικό.» τόνισε ο Cuban, που πιστεύει πως η σημαντικότερη ικανότητα που χρειάζεται να έχει κάποιος είναι η δημιουργική σκέψη.

Πως «μεταφράζεται» η δημιουργική σκέψη; Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε. Με απλά λόγια, πρόκειται για την ικανότητα κάποιου να εξετάζει προβλήματα και καταστάσεις και να βρίσκει λύσεις που αρχικά μπορεί να θεωρηθούν ανορθόδοξες, αντισυμβατικές ή και καθόλου λογικές, που όμως έχουν πολύ πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα από οποιαδήποτε άλλη δομημένη διαδικασία στο παρελθόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =