αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ networking τεχνική που θα σε βοηθήσει να αλλάξεις την καριέρα σου ευκολότερα

Η networking τεχνική που θα σε βοηθήσει να αλλάξεις την καριέρα σου ευκολότερα

Αν θέλεις να αλλάξεις την καριέρα σου, πρέπει να κάνεις networking. Αυτό είναι κάτι δεδομένο. Δεν μετρά μόνο το βιογραφικό. Πολλές φορές, το βιογραφικό σου δεν θα ελεγχθεί καν από ένα ανθρώπινο μάτι. Χρειάζεται να έχεις κάποιες «συνδέσεις», έτσι ώστε να φτάσεις σε μια συνάντηση με κάποιον άνθρωπο.

Το δίκτυο κάνε την διαφορά. Είναι κάτι που το έχουμε καταλάβει πολύ καλά στην εποχή του Linkedin. Εδώ υπάρχει όμως ένα θέμα: Τι δίκτυο πρέπει να δημιουργήσεις, αν θέλεις να αλλάξεις καριέρα; Αν για παράδειγμα είσαι προγραμματιστής, έχεις δημιουργήσει ένα δίκτυο με προγραμματιστές, και τώρα θέλεις να μπεις στο πεδίο του μάρκετινγκ, πως θα το κάνεις αυτό; Μοιάζει αδύνατο. Υπάρχει όμως μια απλή τεχνική που μπορείς να ακολουθήσεις.

Όπως σημειώνει το inc.com, το «μυστικό» είναι να μην κάνεις «συνδέσεις» μόνο με άτομα από το πεδίο σου. Η «σύνδεση» με ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικές βιομηχανίες και κάνουν διαφορετικούς τύπους δουλειάς από εσένα, όχι μόνο σου παρέχει μια καλύτερη κατανόηση των άλλων σταδιοδρομιών, αλλά διευρύνει επίσης το δίκτυό σου σε νέες κατευθύνσεις.

Μη ξεχνάς επίσης, ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν φίλους και συναδέλφους που μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν. Μην περιορίζεσαι λοιπόν στους ανθρώπους του πεδίου σου, αλλά δημιούργησε μια μεγαλύτερη ποικιλία επαφών. Το κλειδί είναι να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου και να προσπαθήσεις να συναντήσεις άτομα που δεν γνωρίζεις ήδη. Ακόμα και από άλλα επαγγέλματα. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σου χρησιμέψει καθένας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =