αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ NASA σε στέλνει διακοπές στο διάστημα. Πόσο κοστίζει μια βραδιά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η NASA σε στέλνει διακοπές στο διάστημα. Πόσο κοστίζει μια βραδιά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Διακοπές στο… Διάστημα υπόσχεται – και μάλιστα σύντομα – η NASA! Σύμφωνα με το Reuters, η NASA ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στο άμεσο μέλλον σε απλούς πολίτες να φιλοξενηθούν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ακόμη και για έναν ολόκληρο μήνα, με κόστος περίπου 35.000 δολάρια τη βραδιά.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της NASA αποτελούν μια «στροφή 360 μοιρών» στην τακτική της, αφού μέχρι πρότινος επέμενε στην αυστηρή απαγόρευση της παρουσίας απλών πολιτών και τουριστών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η NASA αναμένεται να επιτρέψει μόλις δύο «ταξίδια» το χρόνο στο Διαστημικό Σταθμό, διάρκειας 30 ημερών το καθένα. Η πρώτη αποστολή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμη και το 2020.

Όμως το ταξίδι αυτό δεν θα είναι φθηνό. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASA, η μεταφορά προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα κοστίζει περί τα 50 εκατ. δολάρια ανά άτομο/θέση. Και μάλιστα η NASA θα χρεώνει εξτρά τους επισκέπτες για θέματα διατροφής, αποθήκευσης των αποσκευών τους, αλλά και επικοινωνίας μέσα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − seven =