αρχικηVIRALΗ NASA θέλει να φτιάξει τουαλέτα στη Σελήνη. Ζητά προτάσεις και πληρώνει 35.000 δολάρια

Η NASA θέλει να φτιάξει τουαλέτα στη Σελήνη. Ζητά προτάσεις και πληρώνει 35.000 δολάρια

Μήπως έχεις καμία ιδέα για το πως θα μπορούσε να είναι μια τουαλέτα… στη Σελήνη; Η NASA ετοιμάζει την επιστροφή της στην Σελήνη και αναζητά προτάσεις. Α ναι, πληρώνει κιόλας.

«Όσο οι αστροναύτες είναι στην καμπίνα και εκτός των στολών τους, θα χρειάζονται μια τουαλέτα που θα έχει τις ίδιες δυνατότητες με αυτές εδώ στη Γη. Η NASA ζητά από τη διεθνή κοινότητα πρωτοποριακές ιδέες σχεδιασμού για τουαλέτες που θα μπορούν να λειτουργούν σε μικρή βαρύτητα και σεληνιακή βαρύτητα. Τα σχέδια αυτά μπορούν να προσαρμοστούν για χρήση στις σεληνακάτους του προγράμματος Artemis που θα μας πάνε πίσω στη Σελήνη» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της NASA.

Διαστημικές τουαλέτες υπάρχουν ήδη και χρησιμοποιούνται (στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για παράδειγμα), ωστόσο είναι σχεδιασμένες για συνθήκες πολύ μικρής βαρύτητας. Το Human Landing System Program της ΝASA θέλει μια συσκευή επόμενης γενιάς που θα είναι μικρότερη, πιο αποδοτική και ικανή να λειτουργεί τόσο σε πολύ μικρή βαρύτητα (microgravity) όσο και σε σεληνιακή βαρύτητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις ιδέες τους στο HeroX, και υπάρχουν χρηματικά βραβεία ύψους 35.000 δολαρίων.

Deadline στις 17 Αυγούστου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 12 =