αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ NASA αναζητά ενέργεια στην «μεγάλη νύχτα» της Σελήνης. Και δίνει 5 εκατ. δολάρια σε όποιους βρουν τις λύσεις

Η NASA αναζητά ενέργεια στην «μεγάλη νύχτα» της Σελήνης. Και δίνει 5 εκατ. δολάρια σε όποιους βρουν τις λύσεις

Οι σεληνιακές νύχτες κρατούν μερικές φορές έως και δύο εβδομάδες (350 ώρες). Η μακρά νύχτα σε συνδυασμό με τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, κάνουν ανεπαρκή τη χρήση ηλιακής ενέργειας, αν θέλουμε να έχουμε μία διαρκή παρουσία στο φεγγάρι με σεληνιακές βάσεις. Έτσι, η NASA σε συνεργασία με την HeroX, αναζητά ιδέες και προτάσεις με το “Watts on the Moon” διαγωνισμό της. Προσφέρει συνολικά $5 εκατομμύρια σε βραβεία, ενώ οι καλύτερες ιδέες δε θα χρειαστεί να περιμένουν έγκριση της τεχνολογίας πριν να δοκιμαστούν σε ένα διαστημικό ταξίδι.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο πέραν της ηλιακής ενέργειας, για να τροφοδοτήσουν με ενέργεια μία αποστολή με τρεις δραστηριότητες. Οι καλύτερες ιδέες θα αμειφθούν με $100.000, ενώ στη δεύτερη φάση θα κληθούν να αναπτύξουν τα πρωτότυπά τους με τα βραβεία να φτάνουν έως και τα $4.5 εκατομμύρια. Αν μία ή περισσότερες εταιρίες φτάσουν στην τρίτη φάση, η NASA θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν το hardware για μία δοκιμαστική αποστολή στη Σελήνη.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + thirteen =