αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Microsoft σταματά να υποστηρίζει την κλασική εφαρμογή του Skype

Η Microsoft σταματά να υποστηρίζει την κλασική εφαρμογή του Skype

Τον Ιούλιο που μας πέρασε η Microsoft είχε ανακοινώσει πως θα τερματίσει την υποστήριξη της «κλασικής» εφαρμογής του Skype, τον Σεπτέμβριο. Μετά όμως από τα παράπονα που δέχθηκε από την κοινότητα των χρηστών σχετικά με τις ελλείψεις του νέου, «μοντέρνου» client, η εταιρεία είχε δώσει μία προσωρινή παράταση.

Η παράταση αυτή, τελικά λήγει στα τέλη του μήνα που διανύουμε, καθώς από την πρώτη του Νοέμβρη η Microsoft δεν θα υποστηρίζει την κλασική εφαρμογή του Skype (Skype 7) στους υπολογιστές και από τις 15 Νοεμβρίου στις φορητές συσκευές.

Η Microsoft από το 2016 και μετά αναπτύσσει (και εξελίσσει) μία cross-platform (web, Windows, macOS, Linux, iOS & Android) έκδοση του Skype. Επιπροσθέτως, εργάζεται και για τη μεταφορά – στη μοντέρνα έκδοση της εφαρμογής – των χαρακτηριστικών της κλασικής έκδοσης που απουσιάζουν (πολλαπλά παράθυρα, διαφορετικά statuses κλπ).

Εστιάζοντας σε μία μόνο εφαρμογή (στη «μοντέρνα»), η Microsoft είναι σε θέση να προσθέσει και να υποστηρίξει νέα χαρακτηριστικά σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, όπως αυτό της εγγραφής κλήσης που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Στην τεχνολογική πιάτσα εκτιμάται πως οι επόμενες αλλαγές στο δίκτυο του Skype θα καταστήσουν τον παλιό client ανενεργό, κάτι που θα αναγκάσει τους χρήστες που επιμένουν να χρησιμοποιούν την κλασική έκδοση, να αναβαθμίσουν (ή να εγκαταλείψουν οριστικά το Skype).

Πηγή: Tecky.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =