αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Microsoft είναι σε διαπραγματεύσεις για να εξαγοράσει την «ελληνική» startup Softomotive

Η Microsoft είναι σε διαπραγματεύσεις για να εξαγοράσει την «ελληνική» startup Softomotive

Την startup Softomotive φαίνεται ότι «κοιτάει» η Microsoft. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και σε διαπραγματεύσεις για να την εξαγοράσει, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Bloomerg. Η Softomotive ιδρύθηκε το 2005 στην Ελλάδα, από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αργύρη Κανίνη (Πρόεδρος) και τον Μάριο Σταυρόπουλο (CEO). Ωστόσο 10 χρόνια αργότερα μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο.

Δραστηριοποιείται στην υλοποίηση software στους τομείς Robotic Process Automation και Robotic Desktop Automation. Το πελατολόγιο της περιλαμβάνει πλήθος μεγάλων εταιρειών από διάφορους κλάδους, μεταξύ των οποίων η Xerox, η IBM και η KPMG.

Το Bloomberg δεν δίνει κάποια συγκεκριμένη εικόνα για το ύψος που μπορεί να φθάσει ένα ενδεχόμενο deal υπενθυμίζει ότι η Softomotive το 2018 έλαβε χρηματοδότηση ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων από την Grafton Capital, ενώ προσθέτει ότι ανταγωνίζεται με επιτυχία εταιρείες, όπως η Automation Anywhere Inc. και η UiPath, με την αξία της τελευταίας να έχει αποτιμηθεί κοντά στα 7 δισ. δολάρια.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική κατάληξη των συζητήσεων…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =