αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Microsoft αναπτύσσει αλγόριθμό που θα πιάνει τους «πειρατές» του διαδικτύου

Η Microsoft αναπτύσσει αλγόριθμό που θα πιάνει τους «πειρατές» του διαδικτύου

Η Microsoft ξεκινά μια σειρά ενεργειών εναντίον της πειρατείας στο Διαδίκτυο, με την έμφαση να δίνεται στη διακίνηση αρχείων μέσω cloud.

H Microsoft αναπτύσσει έναν αλγόριθμο βάσει του οποίου θα μπορεί να γίνει ο εντοπισμός του πειρατικού περιεχομένου, ενώ ο διαμοιρασμός του περιεχομένου αυτού μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό των ατόμων που επιδίδονται συχνά-πυκνά στην πειρατεία. Η Microsoft θα ήθελε να καταφέρει να μπλοκάρονται οι χρήστες που διακινούν συστηματικά πειρατικά αρχεία στο Διαδίκτυο. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε συνεργασία με τους παρόχους Internet, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Torrent Freak.

Όπως διαβάζουμε στο Pestaola.gr, η πατέντα της Microsoft επιδιώκει να δώσει ένα ακόμα όπλο καταπολέμησης της online πειρατείας μέσα από ποικίλα σενάρια χρήσης, όπως είναι η αποτροπή διαμοιρασμού ενός μεμονωμένου αρχείου ή η εφαρμογή μίας πιο ολοκληρωμένης πολιτικής ειδικά όσον αφορά σε εκείνους τους χρήστες που αποδεικνύεται ότι διακινούν συστηματικά πειρατικά αρχεία. Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι μπορεί να έχει κανείς το δικαίωμα να κρατήσει ένα αρχείο στον υπολογιστή του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αυτομάτως και το δικαίωμα διαμοιρασμού του με άλλους μέσω Internet.

H Microsoft δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για τα όσα σχεδιάζει, αλλά αναμένεται να κινηθεί έντονα προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της πειρατείας λογισμικού στο κοντινό μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 7 =