αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Microsoft έχει πατέντα για να κάνεις εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μέσω σωματικής δραστηριότητας

Η Microsoft έχει πατέντα για να κάνεις εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μέσω σωματικής δραστηριότητας

Η εξόρυξη Cryptocurrency, είναι μία περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί ισχυρούς επεξεργαστές και υπολογιστές με κορυφαίες επιδόσεις. Για το λόγο αυτό, οι miners ανταμείβονται καλά κάθε φορά που προσθέτουν ένα νέο μπλοκ συναλλαγών στο blockchain.

Ωστόσο ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft, επιχειρεί να αλλάξει το τοπίο, κάνοντας δυνατή την εξόρυξη cryptocurrency εκμεταλλευόμενη τη σωματική δραστηριότητα των χρηστών. Σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που κατατέθηκε πρόσφατα από την εταιρεία, μια νέα διαδικασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων με τη χρήση σωματικής δραστηριότητας, θα εξαλείψει την ανάγκη για εξειδικευμένο hardware, γνωστό ως ASICs.

Όπως αναφέρει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με τίτλο «Cryptocurrency System Using Body Activity Data», η ενέργεια που απαιτείται για την εξόρυξη cryptocurrency θα παρέχεται από εγκεφαλικά κύματα ή την θερμότητα που παράγεται, όταν ένας άνθρωπος πραγματοποιεί απλές ενέργειες, όπως για παράδειγμα όταν παρακολουθεί μία διαφήμιση.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η νέα αυτή διαδικασία θα χρησιμοποιεί ένα σύνολο αισθητήρων, όπως θερμικούς αισθητήρες, αισθητήρες καρδιακού ρυθμού, σαρωτές fMRI, αισθητήρες NIRS, αισθητήρες EEG και κάμερες, για τη μέτρηση της θερμότητας που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα.

Αντί για την τεράστια υπολογιστική εργασία που απαιτείται από ορισμένα συμβατικά συστήματα cryptocurrency, τα δεδομένα που δημιουργούνται με βάση τη σωματική δραστηριότητα του χρήστη μπορούν να λύσουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από τον ίδιο, αυτό το υπολογιστικά δύσκολο πρόβλημα.

Πολλές εταιρείες καταθέτουν παρόμοια διπλώματα ευρεσιτεχνίας συνεχώς, όμως ελάχιστα από αυτά καταφέρνουν στο τέλος να υλοποιηθούν. Ωστόσο το συγκεκριμένο φαίνεται πως έχει πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν τελικά η Microsoft είναι σε θέση να αναπτύξει μια τεχνολογία που θα μπορούσε να επιτρέψει την εξόρυξη cryptocurrency, χρησιμοποιώντας τη σωματική δραστηριότητα των χρηστών της.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =