αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Maran Nelson δημιούργησε μια «ψηφιακή βοηθό» για τα emails και έλαβε χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. δολαρίων

Η Maran Nelson δημιούργησε μια «ψηφιακή βοηθό» για τα emails και έλαβε χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. δολαρίων

Στην εποχή των… ατελείωτων emails, πως θα σου φαινόταν να έχεις μια βοηθό, η οποία θα απαντά άμεσα στα μηνύματα που έρχονται, δεν θα κάνει ποτέ ορθογραφικά λάθη, θα οργανώνει το πρόγραμμα και θα σου υπενθυμίζει τα meetings σου; Α ναι, επίσης θα πρέπει να κανονίζει τις εξόδους σου για καφέ ή φαγητό- είναι και αυτά σημαντικά.

Μπορεί να το κάνει η Clara. Μόνο που δεν είναι ένας άνθρωπος. Μιλάμε για την Clara Labs. Μια «ψηφιακή βοηθό» η οποία με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου, μπορεί να διαχειριστεί όλες τις λειτουργίες που περιγράφονται παραπάνω. Ιδρύτρια της Clara Labs είναι η Maran Nelson, ενώ CTO είναι ο Michael Akilian. Και οι δύο είναι 25 ετών (εικονίζονται στη φωτο παρακάτω). Μέχρι σήμερα, η startup τους έχει λάβει ως χρηματοδότηση 5 εκατ. δολάρια, όπως σημειώνει το Forbes. Πολλοί γνωστοί επενδυτές έχουν τοποθετήσει χρήματα εκεί, με την έδρα της εταιρίας να είναι στο Σαν Φρανσίσκο.

Η λογική με την οποία δουλεύουν οι robot assistants της Clara Labs είναι η εξής: Ένας πελάτης δίνει μια μηνιαία συνδρομή από 99 ως 399 δολάρια, ανάλογα με τον φόρτο εργασία που διαθέτει. Τότε, μια «ψηφιακή βοηθός» αποκτά πρόσβαση στα emails του και μπορεί να τα διαχειριστεί, κάνοντας όλες τις… κουραστικές δουλειές που υπάρχουν μέσα σε μια εργάσιμη ημέρα. Αυτό μπορεί να γίνει φυσικά 24 ώρες το 24ωρο, και οι απαντήσεις είναι σε φυσική γλώσσα.

Αν κάποιο email είναι πολύ εξειδικευμένο και ο robot assistant δεν μπορεί να το διαχειριστεί, τότε η δουλειά περνά σε έναν άνθρωπο της Clara Labs που αναλαμβάνει την δουλειά. Αυτός ο ευέλικτος τρόπος εργασίας, κάνει την κλάρα να ξεχωρίζει από μεγάλους ανταγωνιστές σε αυτό το πεδίο, όπως η Google, η Amazon ή το Facebook.

Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2013, όταν η Maran Nelson είχε φύγει από το πανεπιστήμιο και δεν μπορούσε να διαχειριστεί σωστά τα εισερχόμενα emails της. Λόγο του όγκου, πολλές φορές ξεχνούσε να απαντήσει ή να κανονίσει σωστά τις συναντήσεις της. Πήγε στην γνωστή θερμοκοιτίδα Y Combinator, μαζί με τον Akilian, ανέπτυξαν την ιδέα τους και έλαβαν χρηματοδοτήσεις που τους επέτρεψαν να αναπτυχθούν. Σήμερα, πολλοί γνωστοί businessmen χρησιμοποιούν την Clara. Όπως ο συνιδρυτής του Reddit, Alexis Ohanian, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει ότι η «ψηφιακή βοηθός» έχει κάνει τη ζωή του με τα εισερχόμενα emails ευκολότερη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =