αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Lime (ναι, αυτή που έφερε τα πατίνια της στην Αθήνα) μόλις «σήκωσε» 310.000.000 δολάρια

Η Lime (ναι, αυτή που έφερε τα πατίνια της στην Αθήνα) μόλις «σήκωσε» 310.000.000 δολάρια

Τις τελευταίες ημέρες η Αθήνα κινείται… στους ρυθμούς της Lime, αφού η γνωστή εταιρία έφερε τα κοινόχρηστα πατίνια της στην Ελληνική πρωτεύουσα. Η εταιρία όμως καταγράφει γενικότερη ανάπτυξη. Αυτό δείχνει και η νέα χρηματοδότηση που μόλις έλαβε. Η Lime «σήκωσε» 310.000.000 δολάρια, στον τέταρτο γύρο χρηματοδότησης της, στην οποία συμμετείχαν οι Capital Ventures, Andreessen Horowitz, Fidelity Ventures, GV και IVP. Πλέον η συνολική αξία της Lime φτάνει στα 2,4 δισ. δολάρια.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να γίνει επέκταση σε νέες αγορές, να αναπτυχθούν οι τεχνολογίες της Lime και να μεγαλώσει η ομάδα της. Σημειώνεται ότι οι συνολικές χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει η εταιρία μέχρι σήμερα, ξεπερνούν πλέον τα 800 εκατ. δολάρια.

Tι γίνεται στην Αθήνα

Η Lime προσφέρει ηλεκτρικά πατίνια τα οποία έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα ενώ είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει κατεβάσει την εφαρμογή της στο κινητό του. Μέσω της εφαρμογής ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του. Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι 1 ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0.15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

Τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime είναι ασφαλή και εύκολα στη χρηση, κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 25χλμ/ώρα, λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Το βράδυ συλλέγονται και επαναφορτίζονται. Στην Αθήνα είναι διαθέσιμα για όλους τους πολιτες σε κεντρικά σημεία της πόλης από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Πρόκειται για έναν έξυπνο τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη ο οποίος είναι καινοτόμος και φιλικός προς το περιβάλλον. Η τοπική ομάδα της Lime θα αναλάβει τη συντήρηση, επαναφόρτιση και τοποθέτηση του στόλου των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =