αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Leila Janah ίδρυσε εταιρία στα 25 της. Και «συνδέει» τους φτωχούς, με τις θέσεις εργασίας σε Google και eBay

Η Leila Janah ίδρυσε εταιρία στα 25 της. Και «συνδέει» τους φτωχούς, με τις θέσεις εργασίας σε Google και eBay

«Το 2005 εργαζόμουν στο τηλεφωνικό κέντρο μιας αμερικανικής εταιρίας management consulting, στην Ινδία. Μια ημέρα, συναντήθηκα με έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος είχε πάρει μετάθεση στο κέντρο από το Dharavi. Την παραγκούπολη που απεικονιζόταν στην ταινία Slumdog Millionaire. Και ήμουν συγκλονισμένη» σημειώνει η Leila Janah.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η αφορμή, για να ιδρύσει η ίδια την εταιρίας της. Το 2008, στα 25 της, εγκατέλειψε την καθημερινή δουλειά της για να πάει στο Palo Alto. Με σκοπό να δημιουργήσει την κοινωνική επιχείρηση Samasource. Στόχος; Να διασυνδέσει όσο περισσότερους φτωχούς ανθρώπους, με τις μεγάλες εταιρίες και να τους βρει μια θέση εργασίας. Όπως έγινε με τον άντρα που είχε γνωρίζει λίγα χρόνια πριν, στην Ινδία.

«Μου αρέσει να σκέφτομαι τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης. Ήμουν 25 χρονών και κοιμόμουν στον καναπέ ενός φίλου» λέει η Leila Janah.

Εκείνη την περίοδο, η νεαρή επιχειρηματίας προσπαθούσε να πείσει τους επενδυτές στη Silicon Valley να χρηματοδοτήσουν την τολμηρή ιδέα της. Τελικά, τα κατάφερε και η εταιρία της αναπτύχθηκε.

Όπως σημειώνει το foundrmag.com, σήμερα η Samasource έχει δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 30.000 ανθρώπους να φτάσουν πάνω από το όριο της φτώχειας στην Αφρική, την Ινδία και την Αϊτή. Όπως μάλιστα μπορεί να δει κάποιος στο επίσημο site της εταιρίας, πλέον την εμπιστεύονται τεχνολογικοί γίγαντες για να αναζητήσουν εργαζομένους από φτωχές περιοχές. Έτσι, ένας άνθρωπος για παράδειγμα από την Αφρική, μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται για την Google, το eBay ή την Microsoft.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =