αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ LearnWorlds «σήκωσε» 32 εκατ. δολάρια

Η LearnWorlds «σήκωσε» 32 εκατ. δολάρια

Νέα χρηματοδότηση ύψους 32 εκατ. δολαρίων έλαβε η LearnWorlds από τη διεθνή εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων και ιδιωτικών επενδύσεων Insight Partners. Η LearnWorlds είναι μια e-learning startup με έδρα στην Κύπρο, η οποία παρέχει τις υπηρεσίες της σε πελάτες σε 120 χώρες. Ενώ διαθέτει γραφεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στους πελάτες της συγκαταλέγονται ελεύθεροι επαγγελματίες εκπαιδευτές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μεγάλοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί που προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα, νεοσύστατες εταιρείες, αλλά και εταιρίες που θέλουν να παρέχουν εκπαίδευση στους πελάτες ή τους υπαλλήλους τους. Η πλατφόρμα της LearnWorlds γνώρισε τεράστια ζήτηση και συνεχίζει δυναμικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. Οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% του μεριδίου αγοράς των πελατών της, με την Ευρωπαϊκή αγορά να ακολουθεί με ένα 30%.

Η εταιρία κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη τριπλασιάζοντας τα έσοδα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η LearnWorlds σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να αναπτύξει διάφορους τομείς της, όπως να εξελίξει το προϊόν της, να αναπτύξει τα τμήματα customer success, marketing, και να προωθήσει τις πωλήσεις με στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εταιρία εκτιμάει ότι θα υπερδιπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό της από 80 σε 170 άτομα πλήρους απασχόλησης μέσα τον επόμενο χρόνο.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η LearnWorlds από την ίδρυσή της το 2014, διένυσε πολλά χιλιόμετρα προς την ανάπτυξή της. Οι τρεις συνιδρυτές της εταιρίας, Γιώργος Παλαιγεωργίου, Φάνης Δεσποτάκης και Πάνος Σιώζος συναντήθηκαν πριν από 25 χρόνια ως φοιτητές στο τμήμα πληροφορικής του ΑΠΘ, όπου συνέχισαν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στην εκπαιδευτική τεχνολογία (EdTech). Ο Πάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της LearnWorlds, είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην εκπαιδευτική τεχνολογία και ο Γιώργος, Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων της LearnWorlds, είναι βραβευμένος ακαδημαϊκός στην εκπαιδευτική τεχνολογία, γεγονός που καθιστά την LearnWorlds τη μόνη πλατφόρμα online μαθημάτων με γερές βάσεις στην επιστημονική έρευνα, την καινοτομία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − twelve =