αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Huawei θέλει να δημιουργήσει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα

Η Huawei θέλει να δημιουργήσει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα

Τον ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρας και όχι ως συνόρου της Δύσης με την Ανατολή αλλά και ως περιφερειακού κόμβου ανάπτυξης που αποκτά παγκόσμια εμβέλεια και σημασία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα του δεύτερου φόρουμ της Πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού (Belt and Road Initiative), που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Εκτός των επαφών που είχε με την κινεζική πολιτική ηγεσία, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επαφές και με στελέχη της Huawei και, όπως προκύπτει, η εταιρεία εξετάζει σοβαρά την προοπτική να λειτουργήσει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης (research and development center) στην Ελλάδα. Ο κινεζικός κολοσσός επεκτείνει τις δραστηριότητές του τόσο στην εσωτερική αγορά της Κίνας, όσο και σε αγορές του εξωτερικού.

Όπως αναφέρει το Fortune Greece, η Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), με περισσότερους από 170.000 εργαζόμενους σε όλο των κόσμο, εξυπηρετώντας παρόχους τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές, σε πάνω από 170 χώρες.

Τα έσοδά της από τις πωλήσεις καταναλωτικών προϊόντων όπως τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και τα laptop, αναμένεται ότι θα αυξηθούν στα 100 δισ. δολάρια και στα 150 δισ. δολάρια αντίστοιχα μέσα στην επόμενη τριετία και πενταετία.

Η Huawei επίσης πρωταγωνιστεί στην «κούρσα» για το 5G, το οποίο αναπτύσσεται ταχύτερα του αναμενομένου, και η ανάπτυξη συσκευών 5G προσεγγίζει ή και ταυτίζεται με την ανάλογη ανάπτυξη των 5G δικτύων για πρώτη φορά στην ιστορία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Huawei, τo 2025 θα υπάρχουν 2,8 δις χρήστες 5G παγκοσμίως. Για την υποστήριξη τέτοιων αριθμών χρηστών, η Huawei στοχεύει να αναπτύξει απλά, πανίσχυρα και έξυπνα δίκτυα ώστε να δημιουργεί συνεχώς αξία στους πελάτες της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 2 =