αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Huawei αλλάζει τακτική: Αφήνει στην άκρη τις low budget συσκευές και πάει να «χτυπήσει» το iPhone

Η Huawei αλλάζει τακτική: Αφήνει στην άκρη τις low budget συσκευές και πάει να «χτυπήσει» το iPhone

Ο λόγος που η Huawei και άλλες Ασιατικές εταιρίες βρίσκονται σε σεβαστές θέσεις της αγοράς, είναι η δυνατότητα κατασκευής κινητών τηλεφώνων χαμηλής τιμής τα οποία τα έκαναν προσιτά στο κοινό. Η Huawei είναι μια από τις εταιρίες που τα τελευταία χρόνια κάνει εντατικές προσπάθειες να ανεβάσει κατηγορία στα προϊόντα της και να ανταγωνιστεί τις high end συσκευές, καθώς οι συνεργασίες με την Google για το Nexus 6P και με την Leica για κινητό με διπλή κάμερα αποδεικνύουν αυτή την κατεύθυνση.

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Richard Yu δήλωσε πως η Huawei πρόκειται να σταματήσει την κατασκευή οικονομικών συσκευών καθώς αυτό δε λειτουργεί πλέον προς συμφέρον της εταιρίας. Συγκεκριμένα είπε:

«Αποσυρόμαστε από την πολύ χαμηλή κατηγορία συσκευών επειδή το περιθώριο είναι πολύ μικρό και δεν έχουμε αρκετό κέρδος.[…] Προτεραιότητα για εμάς είναι η Ευρώπη, Κίνα και Ιαπωνία όπου οι οικονομίες εκεί είναι υγιείς και οι άνθρωποι μπορούν να καταναλώνουν».

Το Mate 10 είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Huawei και θα κυκλοφορήσει την ίδια περίοδο με το επόμενο iPhone. Μάλιστα ο Yu είναι πεπεισμένος πως το Mate 10 θα “πατήσει” το iPhone σε πολλούς τομείς.

«Θα έχουμε ένα ακόμα πιο δυνατό προϊόν. Το Mate 10 έχει μια πολύ μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας με full-screen οθόνη, ταχύτερη φόρτιση, καλύτερες φωτογραφικές δυνατότητες και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά που θα μας βοηθήσουν να ανταγωνιστούμε την Apple», τόνισε.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − ten =