αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Hewlett-Packard μπλοκάρει εκτυπωτές οι οποίοι δε χρησιμοποιούν επίσημα μελάνια

Η Hewlett-Packard μπλοκάρει εκτυπωτές οι οποίοι δε χρησιμοποιούν επίσημα μελάνια

Αν έχεις εκτυπωτή Hewlett-Packard και δεν χρησιμοποιείς επίσημα μελάνια… ίσως να έχεις πρόβλημα. H εταιρία ξεκίνησε να μπλοκάρει τους εκτυπωτές της που δεν χρησιμοποιούν μελάνια της εταιρίας. Ο νέος αυτός περιορισμός έφτασε μέσω απομακρυσμένης αναβάθμισης στο firmware των συσκευών.

Εως τώρα, οι εκτυπωτές της HP απλά πρόβαλαν μία προειδοποίηση πως έχει εισαχθεί στον εκτυπωτή μελάνι “τρίτου”. Τώρα όμως, το νέο update απαγορεύει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον εκτυπωτή αν τα μελάνια δε διαθέτουν chip της HP, τα οποία φυσικά είναι και πολύ πιο ακριβά από επιλογές τρίτων.

Η HP δικαιολογεί την κίνησή της λέγοντας πως θέλει να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο malware επιθέσεων.

Τα μελάνια τρίτων που δε χρησιμοποιούν chips της HP μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για τις επιδόσεις του hardware, την ποιότητα της εκτύπωσης και την ασφάλεια.

Ωστόσο το ίδιο το website της HP αποκαλύπτει πως η εταιρία μπλοκάρει επίσης τη χρήση ανταγωνιστικών μελανιών για να “διατηρήσει την ακεραιότητα να συστημάτων εκτύπωσης και για να προστατέψει την πνευματική ιδιοκτησία της”. Εκπρόσωπος της HP ξεκαθάρισε πως οι εκτυπωτές με “ενισχυμένη ασφάλεια” διατίθενται με ξεκάθαρη σήμανση στο πακέτο του προϊόντος, ωστόσο η εταιρία δεν αναφέρει ποια μοντέλα εκτυπωτών διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =