αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google φέρνει την τεχνολογία AMP στο Gmail (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Google φέρνει την τεχνολογία AMP στο Gmail (ΒΙΝΤΕΟ)

Το AMP Project (Accelerated Mobile Pages) της Google υιοθετείται με αργά, αλλά σταθερά βήματα από αρκετούς μεγάλους εκδοτικού ομίλους, ενώ τώρα η εταιρεία ετοιμάζεται να προσφέρει υποστήριξη για αυτά τα άρθρα και μέσα από το Gmail. Να υπενθυμίσουμε ότι οι AMP φορτώνουν 4 φορές πιο γρήγορα και μειώνουν κατά 10 φορές την κατανάλωση data, ακόμη και στην περίπτωση που περιλαμβάνουν videos, animations, slideshows κ.ά.

Το Gmail Developer Preview of AMP for Email δοκιμάζεται ήδη από τους developers ως εργαλείο για να επικοινωνούν μεταξύ τους, επειδή οι AMP ανανεώνονται δυναμικά και δεν απαιτείται refresh της σελίδας για να εμφανιστούν τα νέα μηνύματα. Με αυτό το framework θα καταστεί εφικτή η δυνατότητα αλληλεπίδρασης στα περιεχόμενα του email που λαμβάνει ο χρήστης, χωρίς να μεταφέρεται σε άλλη ιστοσελίδα.

Χάριν στα AMP του Gmail, ο χρήστης θα μπορεί να δηλώνει συμμετοχή σε events, να συμπληρώνει φόρμες ή να περιηγείται σε μια ιστοσελίδα χωρίς να φεύγει από την υπηρεσία. Για παράδειγμα, μπορεί να ανοίξει ένα email από το Pinterest και να πατά επάνω στις φωτογραφίες για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες απευθείας μέσα από το εισερχόμενο email.

Τα AMP θα κάνουν την εμφάνιση τους στο Gmail μέσα στο 2018.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =