αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Google το 2005 προσπάθησε να εξαγοράσει το Reddit. Οι ιδρυτές του όμως είχαν έναν λόγο για να αρνηθούν

Η Google το 2005 προσπάθησε να εξαγοράσει το Reddit. Οι ιδρυτές του όμως είχαν έναν λόγο για να αρνηθούν

Σε μια ιστορία από τα παλιά, αναφέρθηκε ο συνιδρυτής της γνωστής πλατφόρμας Reddit, Alexis Ohanian, στα πλαίσια του Web Summit που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα.

Ο χρόνος γύρισε πίσω, στο 2005, τότε που το Reddit ξεκινούσε την πορεία του, και ο κολοσσός που λέγεται Google προσπάθησε να το εξαγοράσει. Πόσοι άραγε θα έλεγαν «όχι» σε μια πρόταση από την Google; Οι ιδρυτές του Reddit το έκαναν.

Το Business Insider ρώτησε τώρα τον Ohanian (φωτο), γιατί είχαν αρνηθεί πριν από περίπου 11 χρόνια, τη μεγάλη πρόταση.

«Η απόφαση μας ήρθε μετά από το ερώτημα που κάναμε στους εαυτούς μας: Θέλουμε πραγματικά να γίνουμε υπάλληλοι της Google;» είπε αρχικά ο συνιδρυτής του Reddit.

Όπως εξήγησε, ο ίδιος και ο άλλος συνιδρυτής, Steve Huffman, είχαν μόλις λάβει τότε μια πρώτη χρηματοδότηση ύψους 82.000 δολαρίων. «Θεωρούσαμε ότι αυτό ήταν κάτι καταπληκτικό και ότι θα ζούσαμε με αυτά τα χρήματα για χρόνια. Δεν σκοπεύαμε μάλιστα να κάνουμε προσλήψεις. Κάτι το οποίο ήταν λάθος» σημείωσε ο Alexis Ohanian.

Οι δυο τους ήταν τότε 22 χρονών, και είχαν μόλις αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Βλέποντας την άνοδο του project τους και τις πρώτες χρηματοδοτήσεις να έρχονται, δεν ήθελαν να γίνουν υπάλληλοι στην Google. Δεν ήθελαν να γίνουν «Googlers», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ohanian.

Το 2006 η Google εξαγόρασε ένα άλλο διάσημο project. Το Youtube. Όπως αποκάλυψε ο συνιδρυτής του Reddit, πιθανόν σε εκείνη τη χρονική φάση, ο αμερικανικός «γίγαντας» να ήθελε να συνδυάσει αυτές τις δύο πλατφόρμες. Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει πάντως στο πόσα χρήματα τους έδινε τότε η Google για να προχωρήσει η εξαγορά. Για την ιστορία, το Reddit εξαγοράστηκε τελικά από την αμερικανική εταιρία media «Condé Nast», τον Οκτώβριο του 2006.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =