αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google… σε ακούει μέσα από το κινητό σου- Πως να απενεργοποιήσεις την λειτουργία

Η Google… σε ακούει μέσα από το κινητό σου- Πως να απενεργοποιήσεις την λειτουργία

Μάλλον σου έχει τύχει: Να συζητάς με έναν φίλο στο γραφείο, στο σπίτι σου ή σε μια καφετέρια, και λίγο αργότερα να διαπιστώνεις ότι το κινητό σου, σου πλασάρει… διαφημίσεις σχετικές με το θέμα που συζήταγες.

Δεν σε ακούει το κινητό σου, αλλά η Google. Υπάρχει μια ρύθμιση μέσα στην ίδια ιστοσελίδα της Google που ονομάζεται «Συμπερίληψη Δραστηριότητας φωνής και ήχου» (Include voice and audio activity), η οποία συλλέγει και επεξεργάζεται διάφορα ηχητικά δεδομένα που αποκτά μέσα από το μικρόφωνο του κινητού ή του υπολογιστή σας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος που ακούει τις συνομιλίες μας, ωστόσο η εταιρία έχει πρόσβαση στα ηχητικά μας δεδομένα και ιδίως σε συζητήσεις μας με τον ψηφιακό βοηθό της Google (google assistant). Η ίδια η εταιρία έχει στο παρελθόν δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν αξιοποιεί τα δεδομένα αυτά για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά μόνο για να κάνει τις δικές της υπηρεσίες καλύτερες. Κατά καιρούς βέβαια έχουν έρθει στην επιφάνεια διάφορες υποθέσεις που δείχνουν ότι αρκετοί τεχνολογικοί κολοσσοί χρησιμοποιούν τα δεδομένα των χρηστών για διαφημιστικές συμφωνίες και σκοπούς.

Τι μπορείς να κάνεις; Υπάρχει λύση. Μπορείς να απενεργοποιήσεις τη λειτουργία της ηχογράφησης, μέσα από την ιστοσελίδα της ίδιας της πλατφόρμας από υπολογιστή ή από κινητό.

Αυτά είναι τα εξής βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Μπες στον λογαριασμό που έχεις στην Google.
  2. Κάνε κλικ επάνω αριστερά στην επιλογή «Δεδομένα και απόρρητο» (Data & Privacy).
  3. Στην ενότητα «Ρυθμίσεις ιστορικού» (History Setings), κάνε κλικ στην επιλογή «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών» (Web & App Activity).
  4. Δίπλα στη «Συμπερίληψη Δραστηριότητας φωνής και ήχου» (Include voice and audio activity) μπορείς να δεις εάν η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι επιλεγμένη ή όχι. Εάν θέλεις να την απενεργοποιήσεις, το κάνεις με ένα κλικ πάνω της.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + four =