αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google ξεκίνησε το ντελίβερι μέσω drone. Κάνει παραδόσεις μέσα σε λίγα λεπτά

Η Google ξεκίνησε το ντελίβερι μέσω drone. Κάνει παραδόσεις μέσα σε λίγα λεπτά

Τις πρώτες παραδόσεις προϊόντων μέσω drones πραγματοποίησε η Alphabet, η μητρική εταιρία της Google στην Βόρειο Καμπέρα, ύστερα από σχετική άδεια που πήρε από τις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

Η υπηρεσία της Wing είναι διαθέσιμη στους πελάτες μέσω εφαρμογής, με την οποία θα μπορούν για την αρχή να παραγγέλνουν φαγητό, καφέ ή και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Από τη στιγμή που η παραγγελία έχει τεθεί, το drone την διεκπεραιώνει μέσα σε λίγα λεπτά.

Η υπηρεσία αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό σπιτιών σε τρία προάστια (Γκρέις, Πάλμερστον και Φράνκλιν) και σταδιακά θα επεκταθεί.

Η Wing έχει πραγματοποιήσει δοκιμές σε παραδόσεις προϊόντων μέσω drones στην Αυστραλία, από το 2014, ενώ τους τελευταίους 18 μήνες περίπου 3.000 τέτοιες παραδόσεις έχουν γίνει σε αυστραλιανά σπίτια.

Από την πλευρά της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι οι λειτουργίες της Wing έχουν αποκτήσει ένα αποδεκτό επίπεδο ασφαλείας και λειτουργίας στο πλαίσιο οδηγιών για τις εμπορικές πτήσεις με φορτίο άνω των 2 κιλών.

Η Wing είχε ανακοινώσει το Δεκέμβριο ότι οι πρώτες παραδόσεις μέσω drones στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν στη Φινλανδία, την άνοιξη του 2019.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =