αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google μπορεί να φτιάξει high-tech φόρεμα βασιζόμενο στην καθημερινότητα της γυναίκας που το φορά

Η Google μπορεί να φτιάξει high-tech φόρεμα βασιζόμενο στην καθημερινότητα της γυναίκας που το φορά

Μια ιδέα που πριν μερικά χρόνια θα έμοιαζε… επιστημονική φαντασία, υλοποιεί η Google. Ο τεχνολογικός γίγαντας, μαζί με τη γνωστή αλυσίδα H&M, μπορούν να δημιουργήσουν ένα φόρεμα βασιζόμενο στην καθημερινότητα της γυναίκας που το έχει παραγγείλει.

Πως θα γίνει αυτό; Μέσω ενός app με το όνομα Coded Couture. Η εφαρμογή παρακολουθεί, με την άδεια του χρήστη, τις καθημερινές του δραστηριότητες. Το που βγαίνει για φαγητό, αν προτιμά casual ή επίσημες τοποθεσίες, αλλά και το πως είναι ο καιρός όταν βγαίνει έξω. Η παρακολούθηση διαρκεί για μια εβδομάδα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το λεγόμενο «data dress».

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας, η ενδιαφερόμενη έχει επιλέξει τον τύπο φορέματος που θέλει: business, party ή gala. Σε όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης, η εφαρμογή συλλέγει και άλλα στοιχεία μέσω GPS, όπως για παράδειγμα την διαδρομή που ακολούθησες για έναν περίπατο. Και έχει τη δυνατότητα, όπως σημειώνει το Business Insider, να τυπώσει αυτή ακριβώς τη διαδρομή που «είδε» στον χάρτη, πάνω στο φόρεμα.

Προς το παρόν η εφαρμογή βρίσκεται σε closed alpha φάση, μπορείτε όμως να δηλώσετε συμμετοχή για την δοκιμαστική περίοδο πριν την επίσημη κυκλοφορία της από εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + fourteen =