αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google θα σε ενημερώνει αν το email σου… πωλείται στο dark web

Η Google θα σε ενημερώνει αν το email σου… πωλείται στο dark web

Μία πολύ χρήσιμη λειτουργία θα λανσάρει η Google, σε μία εποχή όπου οι ηλεκτρονικές επιθέσεις είναι πολλές. Συγκεκριμένα, θα σε ενημερώνει αν το Gmail σου έχει δημοσιευτεί στο dark web.

Oι προσωπικές πληροφορίες όπως οι διευθύνσεις email καταλήγουν στο dark web συνήθως μετά από κάποια παραβίαση των βάσεων δεδομένων διάφορων υπηρεσιών και εφαρμογών όπου μπορεί να έχει πραγματοποιήσει εγγραφή ο χρήστης.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να πωληθούν και να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες του κυβερνοχώρου με διάφορους τρόπους, όπως κλοπή ταυτότητας, τραπεζική απάτη και απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing), όπως εξηγεί το The Verge.

An illustration of Google’s dark web reporting tool displaying the screen that will appear if your email adress is detected in a scan.

Η εταιρεία επεκτείνει τις αναφορές της σχετικά με το dark web σε όλους τους λογαριασμούς Google στις ΗΠΑ, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται η ενημέρωση για την διεύθυνση email, και θα συνοδεύεται από οδηγίες που θα μπορούν να ακολουθήσουν οι χρήστες για να προστατεύσουν καλύτερα τον λογαριασμό τους.

Το συγκεκριμένο εργαλείο της Google δεν είναι μια νέα λειτουργία, αλλά προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο σε άτομα στις ΗΠΑ που είχαν εγγραφεί στο Google One, την διευρυμένη πλατφόρμα αποθήκευσης Cloud της εταιρείας. Η Google λέει επίσης ότι το εργαλείο θα είναι τελικά διαθέσιμο για επιλεγμένες διεθνείς αγορές, αν και δεν διευκρίνισε ποιες χώρες θα έχουν πρόσβαση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =