αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Google ζητά από τους εργαζομένους να επιστρέψουν στο γραφείο- Όσοι δεν το κάνουν θα το μετανιώσουν… στην αξιολόγηση

Η Google ζητά από τους εργαζομένους να επιστρέψουν στο γραφείο- Όσοι δεν το κάνουν θα το μετανιώσουν… στην αξιολόγηση

Επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο φαίνεται ότι θέλει η Google. Και εντείνει τις πιέσεις της προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εταιρεία ανανεώνοντας την πολιτική που αφορά στο καθεστώς υβριδικής εργασίας ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι με τηλεργασία θα πρέπει να δίνουν το «παρών» και στο γραφείο και ότι αυτή η παρουσία τους θα λαμβάνεται υπόψη κατά την αξιολόγηση της απόδοσής τους, σύμφωνα με εσωτερικά σημειώματα που δημοσιοποιήθηκαν από το CNBC. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν παρουσία στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Η Chief People Officer της Google, Fiona Cicconi, σε email της προς τους υπαλλήλους, έκανε λόγο για διπλασιασμό της παρουσίας στο γραφείο, με το σκεπτικό ότι «απλώς δεν υπάρχει υποκατάστατο για να συναντηθούμε προσωπικά».

«Φυσικά, δεν πιστεύουν όλοι στις «μαγικές συνομιλίες στο διάδρομο», αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνεργασία στον ίδιο χώρο κάνει θετική διαφορά», έγραφε το email της η Cicconi. «Πολλά από τα προϊόντα που παρουσιάσαμε στο I/O και στο Google Marketing Live τον περασμένο μήνα σχεδιάστηκαν, αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν από ομάδες που εργάζονται δίπλα-δίπλα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το εν λόγω μήνυμα της CFO της Google, η εταιρεία θα αρχίσει να συμπεριλαμβάνει τις τρεις ημέρες την εβδομάδα που θα πρέπει να είναι παρόντες στο γραφείο ως μέρος της αξιολόγησης της απόδοσής τους και οι ομάδες θα αρχίσουν να στέλνουν υπενθυμίσεις στους εργαζόμενους «που απουσιάζουν συνεχώς από το γραφείο».

Η Cicconi ζήτησε ακόμη και από τους ήδη εγκεκριμένους τηλε-εργαζόμενους να το ξανασκεφτούν. «Για όσους είναι σε τηλεργασία και ζουν κοντά σε ένα γραφείο της Google, ελπίζουμε να σκεφτείτε να μεταβείτε σε ένα υβριδικό πρόγραμμα εργασίας. Τα γραφεία μας είναι εκεί που θα είστε πιο συνδεδεμένοι με την κοινότητα της Google».

Ένα ξεχωριστό εσωτερικό έγγραφο έδειξε ότι οι ήδη εγκεκριμένοι τηλε-εργαζόμενοι ενδέχεται να υπόκεινται σε επαναξιολόγηση εάν η εταιρεία προσδιορίσει «ουσιώδεις αλλαγές στις επιχειρηματικές ανάγκες, τον ρόλο, την ομάδα, τη δομή ή την τοποθεσία» της.

Στις ΗΠΑ, η εταιρεία θα παρακολουθεί περιοδικά εάν οι υπάλληλοι τηρούν τον όρο της παρουσίας τους στο γραφείο ενώ εξετάζεται ενδελεχώς η λήψη ανάλογων αποφάσεων και για άλλες χώρες όπου η Google έχει δραστηριότητα.

Στο εξής, σύμφωνα με την Cicconi, η άδεια για νέα πλήρως απομακρυσμένη εργασία θα παραχωρείται μόνο «κατ’ εξαίρεση».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 16 =