αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Google εξηγεί: Τα 8 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ένα αφεντικό είναι «τοξικό»

Η Google εξηγεί: Τα 8 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ένα αφεντικό είναι «τοξικό»

Η Google έκανε μια έρευνα που κράτησε για 10 χρόνια. Ξεκίνησε το 2009 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Ο στόχος: Να εξετάσει το πως μπορεί ένας leader ή ένας εργοδότης να διαχειριστεί την επιχείρηση του και φυσικά τους ανθρώπους που είναι μέσα σε αυτή. Και φυσικά ο τεχνολογικός κολοσσός ήθελε να δει τις διαφορές ανάμεσα στους σπουδαίους leaders και σε αυτούς που βαθμολογούνται με χαμηλότερο βαθμό.

Οι άνθρωποι της Google ανέλυσαν μια σειρά από στοιχεία, που περιελάμβαναν εσωτερικές αξιολογήσεις, έρευνες εργαζομένων, και βραβεία. Κάπως έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα «τοξικά» αφεντικά έχουν 8 βασικά στοιχεία. Έτσι μπορείς να καταλάβεις ότι πρέπει… να φύγεις από έναν εργοδότη. Φυσικά αν είσαι εσύ ο εργοδότης, αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να βγάλεις από πάνω σου.

1# Απογοητεύονται όταν πρέπει να διδάξουν ένα νέο skill σε έναν εργαζόμενο. Αντίθετα οι σπουδαίοι leaders είναι καλοί στο να μεταδίδουν γνώσεις.

2# Θέλουν να ελέγχουν κάθε κίνηση του εργαζομένου. Είναι το λεγόμενο micro-managing που το βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα.

3# Δεν θέλουν να γνωρίζουν τίποτα για τους εργαζομένους τους. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το αν γίνεται η δουλειά. Η συναισθηματική νοημοσύνη απουσιάζει εντελώς.

4# Δεν είναι εστιασμένοι. Δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν η κατάσταση γίνεται δύσκολη. Και δεν είναι παραγωγικοί.

5# Προτιμούν να είναι σε ένα κλειστό γραφείο και όχι να συζητούν με την ομάδα τους ανοιχτά.

6# Θεωρούν ότι η καριέρα των εργαζομένων τους είναι… πρόβλημα των ίδιων. Αντίθετα, οι σπουδαίοι leaders επενδύουν στην επιτυχία της ομάδας.

7# Δεν έχουν πλάνο για να πιάσουν συγκεκριμένος στόχους, με την ομάδα που έχουν στα χέρια τους.

8# Δεν τους αρέσει ότι κάποιοι εργαζόμενοι έχουν καλά skills. Το «πρόβλημα» εδώ είναι βέβαια ότι αυτοί οι τοξικοί ηγέτες δεν θέλουν να εξαρτώνται από άλλους. Από την άλλη, οι καλοί leaders ξέρουν τις αδυναμίες τους, και θέλουν να συνεργάζονται με άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =