αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Google αφιέρωσε χρόνια μελετώντας τους Managers. Και διαπίστωσε ότι οι σπουδαιότεροι leaders έχουν 1 χαρακτηριστικό

Η Google αφιέρωσε χρόνια μελετώντας τους Managers. Και διαπίστωσε ότι οι σπουδαιότεροι leaders έχουν 1 χαρακτηριστικό

Πριν μερικά χρόνια, η Google έκανε μια μακρά έρευνα, με το όνομα Project Oxygen. Στόχος ήταν να καταλάβει τα χαρακτηριστικά, και τις συνήθειες που ακολουθούν οι σπουδαιότεροι managers. Για αυτό τον λόγο, εξέτασε συνολικά 10.000 αλληλεπιδράσεις διάφορων στελεχών που διαθέτει ο τεχνολογικός κολοσσός. Ανέλυσε από αξιολογήσεις απόδοσης, μέχρι συμμετοχές σε βραβεία.

Κάπως έτσι, η Google κατέληξε ότι οι σπουδαίοι leaders, έχουν συνολικά 8 βασικά χαρακτηριστικά. Με το αμερικανικό inc.com να στέκεται σε 1 από αυτά. Είναι η «νοοτροπία ανάπτυξης». Ένας όρος που δημιουργήθηκε από την Dr. Carol Dweck, καθηγητή ψυχολογίας στο Στάνφορντ. Είναι η απλή πεποίθηση ότι η νοημοσύνη και τα ταλέντα μπορούν να καλλιεργηθούν με την πάροδο του χρόνου.

Αντίθετα, μια «στάσιμη νοοτροπία» υποδηλώνει ότι η νοημοσύνη και τα ταλέντα είναι προκαθορισμένα. Είστε ουσιαστικά «κολλημένοι» με τις σημερινές δυνάμεις και ικανότητές σας. Ωστόσο, η Google διαπίστωσε ότι απλά πιστεύοντας ότι μπορείτε να εξελιχθείτε, σας κάνει να είστε πιο πρόθυμοι να μάθετε, να προκαλείτε τον εαυτό σας και να δοκιμάζετε πράγματα- κάτι που τελικά ενισχύει τις δυνατότητες και τις επιδόσεις.

Μια «στάσιμη νοοτροπία» κάνει τους ανθρώπους δύσκολους στο να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Είναι το πρώτο σημάδι αποτυχίας. Εκείνοι με αυτή τη νοοτροπία απογοητεύονται και σκέφτονται να εγκαταλείψουν σύντομα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 7 =