αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Google έκανε την έρευνα και λέει ότι τα τοξικά αφεντικά έχουν 8 χαρακτηριστικά

Η Google έκανε την έρευνα και λέει ότι τα τοξικά αφεντικά έχουν 8 χαρακτηριστικά

Όλοι μας έχουμε πέσει σε μία τέτοια περίπτωση, σε κάποια φάση της επαγγελματικής μας διαδρομής. Έχουμε πέσει, δηλαδή, σε ένα τοξικό αφεντικό. Είναι τότε που οι φωνές και οι κακές συμπεριφορές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Η πίεση ξεπερνά κάθε όριο, και η δημιουργικότητα… εξατμίζεται.

Η Google διεξήγαγε πρόσφατα μια από τις πιο ενδελεχείς μελέτες συμπεριφοράς management που ολοκληρώθηκε ποτέ από μια μεγάλη εταιρεία. Με αξιολογήσεις από τους ίδιους τους υπαλλήλους. Και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα τοξικά αφεντικά έχουν 8 βασικά χαρακτηριστικά. Ενώ τα ακριβώς αντίθετα έχουν οι σπουδαίοι leaders.

Εδώ είναι λοιπόν 8 συμπεριφορές που έχει ένα τοξικό αφεντικό. Και αν βλέπεις κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά στον εαυτό σου, τότε μάλλον και εσύ είσαι ένας τοξικός manager.

1. Δεν είναι διατεθειμένοι να εκπαιδεύσουν τον υπάλληλο για να μάθει μία νέα δεξιότητα. Η μελέτη της Google έδειξε ότι τα κορυφαία διευθυντικά στελέχη έχουν υψηλή βαθμολογία από τους υπαλλήλους για τις ‘προπονητικές’ τους δεξιότητες. Αν δεν ενδιαφέρεσαι να coachάρεις τους εργαζομένους σου για να μάθουν νέες δεξιότητες, μάλλον δεν θα αναπτυχθείτε ως ομάδα.

2. Αισθάνονται ότι πρέπει να διπλοτσεκάρουν την εργασία κάθε υπαλλήλου. Αυτή είναι μια μορφή μικροδιαχείρισης και θεωρείται πολύ τοξικό χαρακτηριστικό. Θυμήσου και το παλαιότερο άρθρο μας για το micromanaging.

3. Δεν επιθυμούν να μάθουν τίποτα για τους υπαλλήλους τους εκτός από το αν κάνουν σωστά τη δουλειά. Η συναισθηματική νοημοσύνη θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας ως manager. Η φροντίδα και η «σύνδεση» με τους εργαζομένους είναι ζωτικής σημασίας για την απόκτηση εμπιστοσύνης και σεβασμού. Οι τοξικοί managers δεν το καταλαβαίνουν αυτό και βλέπουν τους εργαζομένους απλά ως… εργαλεία.

4. Νιώθουν συνεχώς ότι είναι πίσω και αναλώνονται σε πάρα πολλές κατευθύνσεις. Το να φαίνεστε ότι δεν έχετε τον έλεγχο και το να μην μπορείτε να παραμείνετε παραγωγικοί στη δουλειάς σας, είναι σημάδι κακής αυτοδιαχείρισης. Εάν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τη δική σας αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα, δεν μπορείτε να περιμένετε από τους άλλους να τα πάνε πολύ καλύτερα.

5. Προτιμάνε να μείνουν μέσα στο γραφείο τους παρά να συνομιλούν με την ομάδα. Οι αντικοινωνικές τάσεις είναι σημάδι κάποιου που είναι κακός στην επικοινωνία.

6. Δεν τους ενδιαφέρει η εξέλιξη της καριέρας των εργαζομένων. Η επένδυση στην επιτυχία του προσωπικού δημιουργεί την αφοσίωση των εργαζομένων. Κάνει επίσης τους υπαλλήλους πιο πολύτιμους για την εταιρία. Αν ένας manager δεν το βλέπει, μάλλον δεν θα έρθουν και σπουδαία αποτελέσματα.

7. Δεν μπορούν να προγραμματίσουν την ανάπτυξη του τμήματος, γιατί δεν μπορούν να φανταστούν ότι θα πετύχουν τους υπάρχοντες στόχους με την τρέχουσα ομάδα τους. Οι καλοί manager έχουν πάντα ένα καλά διατυπωμένο όραμα για ανάπτυξη- και το μεταδίδουν στην ομάδα ως ένα τρόπο να τους παρακινήσουν όλους. Τα τοξικά αφεντικά δεν έχουν ένα τέτοιο όραμα.

8. Δεν τους αρέσει ότι κάποιοι από τους εργαζομένους τους έχουν δεξιότητες που τους αναγκάζουν να εξαρτηθούν από αυτούς, επειδή εκείνοι δεν έχουν αυτές τις δεξιότητες. Οι καλύτεροι managers από την άλλη, γνωρίζουν τα δυνατά τους σημεία και δεν αισθάνονται ότι απειλούνται από τα δυνατά σημεία των μελών της ομάδας τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας ψυχολόγος του Harvard παραθέτει 3 τρόπους για να είσαι πιο ορθολογικός φέτος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =