αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Fraport προκήρυξε διαγωνισμό και μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι «κονταροχτυπιούνται»

Η Fraport προκήρυξε διαγωνισμό και μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι «κονταροχτυπιούνται»

Ισχυροί εγχώριοι όμιλοι από το χώρο της διαχείρισης εγκαταστάσεων (Facility Management) δίνουν σκληρή μάχη μέχρι την επόμενη Παρασκευή σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έχει προκηρυχθεί στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο τομέα.

Η κοινοπραξία υπό τη γερμανική Fraport, που έχει αναλάβει τη διαχείριση των 14 μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, προχώρησε σε διαγωνισμό προκειμένου να επιλέξει δύο εταιρείες καθαρισμού, συντήρησης και άλλων υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων. Κάθε εταιρεία θα αναλάβει τον καθαρισμό και τις άλλες υπηρεσίες συντήρησης σε επτά περιφερειακά αεροδρόμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες θα παρέχονται για 1 + 1 + 1 (δηλαδή συνολικά για τρία) χρόνια.

Όπως λέει το Euro2day.gr, πρόσωπα που παρακολουθούν τη διαδικασία υποστηρίζουν πως οι Γερμανοί θα έχουν επιλέξει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου τις δύο εταιρείες, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που περιγράφονται στο τεύχος του διαγωνισμού. Από το ίδιο τεύχος προκύπτει, πάντως, και η ημερομηνία που φιλοδοξούν να αναλάβει πλήρως τη διαχείριση των αεροδρομίων το σχήμα υπό την Fraport είναι η 1η Φεβρουαρίου καθώς από τη συγκεκριμένη ημερομηνία καλούνται να παράσχουν υπηρεσίες καθαρισμού, κλπ, οι δύο ανάδοχοι που θα επιλεγούν για το Facility Management.

Οι διαγωνισμοί για σειρά υπηρεσιών στα περιφερειακά αεροδρόμια θα συνεχιστούν, ενώ ήδη το σχήμα Fraport – όμιλος Κοπελούζου έχει επιλέξει και τις δύο εταιρείες security που αναλαμβάνουν την ασφάλεια των αεροδρομίων από την 1η Φεβρουαρίου (αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα με την κυβέρνηση). Κατά πληροφορίες, πρόκειται για τις θυγατρικές μιας αμερικανικής εταιρείας και ενός γαλλικού ομίλου.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο αναφέρει, για μια ακόμα φορά, ως προαπαιτούμενο την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και του σχήματος υπό την Fraport ώστε να εισπραχθούν τα 1,23 δισ. ευρώ. Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε φέτος τίναξε στον αέρα τις προβλέψεις του ΤΑΙΠΕΔ για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις.

Ομως, για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, πρέπει το υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει σε σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) το οποίο ψηφίστηκε προ τριμήνου από τη Βουλή. Απαιτείται, επίσης, και σειρά αποφάσεων ώστε να παραδοθούν τα κλειδιά των αεροδρομίων στη Fraport.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 15 =