αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Frances Haugen αποκαλύπτει γιατί το News Feed που βλέπουμε μπροστά μας στο Facebook είναι τόσο τοξικό

Η Frances Haugen αποκαλύπτει γιατί το News Feed που βλέπουμε μπροστά μας στο Facebook είναι τόσο τοξικό

Μεγάλες διαστάσεις έχουν πάρει οι αποκαλύψεις της Frances Haugen, αναφορικά με το Facebook. H πρώην product manager του Facebook, μιλώντας στη Γερουσία των ΗΠΑ εξήγησε μεταξύ άλλων γιατί το News Feed που βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας είναι τοξικό.

«Το Facebook γνωρίζει ότι όταν επιλέγεται το περιεχόμενο στο οποίο εστιάζουμε εμείς οι χρήστες και αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στην πλατφόρμα τους, εκείνοι βγάζουν περισσότερα χρήματα. Οι κίνδυνοι της κατάταξης με βάση το engagement είναι ότι το Facebook γνωρίζει ότι το περιεχόμενο που προκαλεί μια ακραία αντίδραση από τους χρήστες είναι πιο πιθανό να λάβει ένα κλικ, ένα σχόλιο ή μια αναδημοσίευση και είναι ενδιαφέρον επειδή αυτά τα κλικ και τα σχόλια και οι αναδημοσιεύσεις δεν είναι καν απαραίτητα προς όφελός τους» είπε η ίδια.

Το Facebook θα μπορούσε π.χ. απλώς να εμφανίσει περιεχόμενο με τη σειρά που δημοσιεύτηκε. Αντί για αυτό, χρησιμοποιώντας την κατάταξη βάσει της αλληλεπίδρασης των χρηστών, το News Feed δίνει προτεραιότητα σε αναρτήσεις που είναι πιθανότερο να λάβουν περισσότερα likes, κοινοποιήσεις και σχόλια.

Η Haugen έδωσε και μερικές ακόμα πληροφορίες σε σχέση με την επίμαχη τακτική του FB: «Αυτό συμβαίνει επειδή το Facebook γνωρίζει ότι οι άλλοι άνθρωποι θα παράγουν περισσότερο περιεχόμενο αν λάβουν τα likes, τα σχόλια και τις κοινοποιήσεις. Δίνουν προτεραιότητα στο περιεχόμενο στο News Feed σας, έτσι ώστε να δίνετε μικρές δόσεις ντοπαμίνης στους φίλους σας, για να δημιουργούν περισσότερο περιεχόμενο. Και έχουν πραγματοποιήσει πειράματα σε ανθρώπους, πειράματα από την πλευρά του παραγωγού, όπου το έχουν επιβεβαιώσει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 7 =