αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Folli Follie αναζητά 15 εκατ. ευρώ για να αποφύγει τον «ξαφνικό θάνατο»

Η Folli Follie αναζητά 15 εκατ. ευρώ για να αποφύγει τον «ξαφνικό θάνατο»

Να αποφύγει τον ξαφνικό θάνατο και να παραμείνει εν ζωή με την ελπίδα ότι θα βρεθεί επενδυτής, ή κοινοπραξία επενδυτών, που θα είναι διατεθειμένοι να βάλουν ρευστό στην εταιρεία με το αντίστοιχο αντίτιμο, επιχειρεί η διοίκηση της Folli Follie. Βέβαια η παραίτηση του οίκου Rothchild δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τα πράγματα (σ.σ. η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων για την ανεύρεση νέου χρηματοοικονομικού συμβούλου), αν και η διοίκηση της Folli Follie υπό τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για την επόμενη ημέρα.

Μέχρι να βρεθεί συνολική λύση, η εταιρεία χρειάζεται τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ μηνιαίως για να αγοράζει εμπόρευμα από τους προμηθευτές της οι οποίοι έχουν απαιτήσει την προπληρωμή, (σ.σ. πριν δηλαδή την παράδοσή τους, όταν τοποθετούνταν η εκάστοτε παραγγελία). Αυτή η αλλαγή στους όρους έχει συμπιέσει τα ταμειακά της διαθέσιμα, με “απρόβλεπτες συνέπειες για το άμεσο μέλλον”, όπως αναφέρεται στην αίτηση για υπαγωγής της στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού.

Η Folli Follie βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με πιθανούς φορείς νέας χρηματοδότησης για το επόμενο διάστημα και σε προκαταρκτικό συζητήσεων με τους δανειστές της. Σύμφωνα με το ισοζύγιο 31/5/2018, η εταιρεία εμφανίζεται να διαθέτει χρηματικά διαθέσιμα ποσού 86,383 εκατ. ευρώ, οι απαιτήσεις που διατηρεί έναντι τρίτων ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. δεν τις προσδιορίζει) ενώ τα προϊόντα που βρίσκονται στα καταστήματα λιανικής ή στις αποθήκες ανέρχονται στο ποσό των 78 εκατ. ευρώ.

Το πλέον κομβικό σημείο πάντως είναι να διατηρήσει τα “χρυσά” συμβόλαια που έχει με ξένους προμηθευτές της, διότι σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση που χάσει και την αντιπροσώπευση γνωστών διεθνών σημάτων θα είναι πολύ δύσκολο να στηρίξει την οποία εξυγίανσή της στο brand name της, το οποίο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Στην αγορά είναι ήδη γνωστό πως ανταγωνιστές της Folli Follie, εποφθαλμιούν τα “χρυσά” συμβόλαια της FFG για την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα brands ομορφιάς, περιποίησης, ένδυσης και υπόδησης. Όλοι ή σχεδόν όλοι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τα συμβόλαια του FFG με διεθνείς οίκους.

Τι ανέφερε ο CEO σε εργαζόμενους και τα στελέχη της Folli Follie

Εν τω μεταξύ ο CEO της Folli Follie, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, απευθύνθηκε με ομιλία του στους εργαζόμενους και τα στελέχη της εταιρείας στα κεντρικά γραφεία στον Άγιο Στέφανο το μεσημέρι της Παρασκευής, υποσχόμενος πως “από εδώ και πέρα θα έχουμε μόνο καλά νέα…”.

Η απόφαση να πραγματοποιηθεί η ομιλία του επικεφαλής του χειμαζόμενου ομίλου πραγματοποιήθηκε δύο 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων της συμβουλευτικής εταιρείας Alvarez & Marsal στις εταιρείες του ομίλου FFG στην Ασία που αποκάλυψαν ο πραγματικός τζίρος δεν είναι 1,1 δισ δολάρια, αλλά μόνο 110 εκατ. δολάρια και τα ταμειακά διαθέσιμα δεν ανέρχονται σε 300 εκατ. δολάρια αλλά 6 εκατ. δολάρια.

Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες αιφνιδιαστικά και δεν υπήρξε προετοιμασία. Ο κ. Κουτσολιούτσος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει σοβαρά λάθη και ότι εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για να διορθωθούν.

Αναφέρθηκε στη λειτουργική αναδιάρθρωση και στις αλλαγές που έχουν γίνει και συνεχίζονται να υλοποιούνται, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο της εταιρικής διακυβέρνησης του ομίλου.

Στόχος, σημείωσε, είναι το νέο δ.σ. να αποτελείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό από ανεξάρτητα μέλη, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στην άμεση πρόσληψη εντεταλμένου συμβούλου και οικονομικού διευθυντή. Σημείωσε ότι ήδη προσελήφθη νέος CFO για τις εταιρείες του ομίλου στην Ασία και θα υπάρξουν αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του ίδιου στην επόμενη ημέρα της FFG, ο κ. Κουτσολιούτσος δήλωσε ότι θέλει να αποτελέσει μέρος αυτής. Εξήγησε ότι παρότι έχει δεχθεί εισηγήσεις για την αποχώρησή του, επιθυμεί να παραμείνει για να εμποδίσει τον κίνδυνο διαμελισμού των δραστηριοτήτων ή κατακερματισμού του ομίλου, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τέλος, επέμεινε ότι υπάρχουν συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές, τους οποίους δεν μπορεί να κατονομάσει αφού υπάρχουν όροι εμπιστευτικότητας και εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τον όμιλο.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 3 =