αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Epic Games σου δίνει 1 εκατ. δολάρια, αν αποδείξεις ότι το App Houseparty χακάρει λογαριασμούς

Η Epic Games σου δίνει 1 εκατ. δολάρια, αν αποδείξεις ότι το App Houseparty χακάρει λογαριασμούς

Η Epic Games αποφάσισε να προσφέρει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε όποιον μπορεί να αποδείξει ότι η εφαρμογή Houseparty, που ανήκει στην ίδια, έχει χακάρει λογαριασμούς άλλων εφαρμογών των χρηστών της.

Η εφαρμογή, που προσφέρει τη δυνατότητα παιχνιδιών μέσω βίντεο συνομιλίας, απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα αυτή την περίοδο, λόγω της καραντίνας. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε 2 εκατομμύρια λήψεις. Ωστόσο, μαζί με τη δημοτικότητά της αυξήθηκαν και οι κίνδυνοι, αφού η εφαρμογή έγινε στόχος για καμπάνιες παραβίασης ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει η εταιρεία.

Εδώ και δύο μέρες περίπου κυκλοφορούν φήμες ότι το Houseparty χακάρει άλλους λογαριασμούς των χρηστών του. Αρκετοί χρήστες του Twitter ισχυρίστηκαν ότι οι λογαριασμοί τους στα Spotify, PayPal και άλλοι τραπεζικοί λογαριασμοί είχαν παραβιαστεί, μετά τη λήψη της εφαρμογής Houseparty.

Η χρήστης Megan Cassidy, δημοσίευσε ένα tweet, με το οποίο προτρέπει τους ανθρώπους να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή, υποστηρίζοντας ότι οδήγησε σε hacking τραπεζικών λογαριασμών και άλλων υπηρεσιών. Screenshots της ίδιας ανάρτησης, έχουν κυκλοφορήσει σε Snapchat, Instagram, και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το New Statesman.

Ένας άλλος χρήστης είπε: “ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΟ HOUSEPARTY, μόλις ανακάλυψα ότι έτσι παραβιάστηκε το Spotify μου και πόσοι άλλοι έχουν επίσης υποστεί παραβιάσεις σε διάφορους λογαριασμούς, αποσυνδέστε το Snapchat και διαγράψτε το λογαριασμό.”

Η απάντηση των Epic Games και Houseparty

Αρχικά, η Epic Games αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς, υποστηρίζοντας ότι κανένας προγραμματιστής δεν ήταν σε θέση να αποδείξει ότι οι παραβιάσεις σε άλλους λογαριασμούς είχαν να κάνουν με την εγκατάσταση του Houseparty.

Χθες μάλιστα δημοσίευσε κι ένα διευκρινιστικό tweet για το θέμα. Ωστόσο, οι προγραμματιστές πιστεύουν τώρα ότι πρόκειται απλώς για μια παραπλανητική τακτική που έχει στόχο να βλάψει την εικόνα της εφαρμογής.

Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που ανακαλύψετε κάτι περίεργο μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής στη συσκευή σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στο bounty@houseparty.com. Αν όντως πρόκειται για κάποια παραβίαση, ίσως κερδίσετε αρκετά λεφτά.

Ωστόσο, είτε πρόκειται για αβάσιμες φήμες είτε όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εφαρμογή συλλέγει έναν ανησυχητικά μεγάλο αριθμό δεδομένων των χρηστών της. Επιπλέον η πολιτική απορρήτου της δεν συμβαδίζει με τους κανόνες ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (GDPR). Επομένως αυτοί οι δύο λόγοι είναι αρκετοί για να σκεφτείτε σοβαρά να απεγκαστήσετε το Houseparty από τη συσκευή σας και να βρείτε κάποια εναλλακτική.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 9 =