αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ellinair ξεπερνά το φράγμα του 1 εκατ. επιβατών και ετοιμάζει νέα βάση στο «Ελ. Βενιζέλος»

Η Ellinair ξεπερνά το φράγμα του 1 εκατ. επιβατών και ετοιμάζει νέα βάση στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το φράγμα του 1 εκατομμυρίωου επιβατών θα ξεπεράσει η Ellinair μέσα στο 2018, ενώ ο στόχος για το 2019 αναφέρει περαιτέρω αύξηση κατά 20%, με δεδομένη και τη νέα βάση που δημιουργεί η εταιρεία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σημειώνεται ότι πέρυσι η εταιρεία είχε μεταφέρει κοντά στις 750 χιλιάδες επιβάτες, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τη διοίκησή της, επιβεβαιώνει τους ανοδικούς ρυθμούς ειδικά το τελευταίο διάστημα και παρά την αύξηση του ανταγωνισμού.

Η εταιρεία, που συνδέεται με τον όμιλο Μουζενίδη (ο οποίος διακινεί ποσοστό περί το 60% των τουριστών από τη Ρωσία στη χώρα μας), επιχειρεί τώρα να ενισχύσει την παρουσία του όσον αφορά τα δρομολόγια εσωτερικού και στο πλαίσιο του χειμερινού της προγράμματος, πέραν της σύνδεσης Αθήνας- Θεσσαλονίκης, έχει εντάξει επίσης δρομολόγια για τη σύνδεση Αθήνας- Ρόδου και Αθήνας- Ηρακλείου, ενώ από τις 2 Νοεμβρίου θα πετάει και στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας.

Mε αφορμή τη νέα βάση της εταιρείας στην Αθήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Θάνος Πασχάλης (πρόεδρος είναι ο κ. Ιωάννης Μουζενίδης) ανέφερε χαρακτηριστικά χθές από το Ελευθέριος Βενιζέλος ότι «είμαστε ελληνική εταιρεία και θέλουμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην ελληνική αγορά». Η εταιρεία θα έχει στη βάση της στο αεροδρόμιο της Αθήνας ένα αεροπλάνο, χωρίς να αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να προσθέσει και δεύτερο, ενώ ήδη σχεδιάζει τις προσθήκες για τον εμπλουτισμό του θερινού της προγράμματος εντάσσοντας προορισμούς όπως η Μύκονος και η Κέρκυρα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με το σκεπτικό να μεταφέρει τον κύριο όγκο των επιβατών από τη Ρωσία, ξεκίνησε από το 2015 να συνδέει την Αθήνα με τη Μόσχα, έχοντας διακινήσει μέχρι σήμερα περί το μισό εκατομμύριο επιβάτες.

Η Ellinair είναι μία ακόμη εταιρεία η οποία προχωρά στη δημιουργία βάσης στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου πέραν του ομίλου της Aegean, βάση έχουν επίσης η Ryanair, η Sky Express και πιο πρόσφατα, από την περασμένη άνοιξη η Volotea. Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας συνεχίζει να κινείται ανοδικά- χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι στο εννιάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου η αύξηση κυμάνθηκε σε διψήφιο ποσοστό, φθάνοντας το 11,5% και τα 18,75 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ για το μήνα Οκτώβριο οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για μονοψήφιο ποσοστό ανόδου. Το επόμενο δίμηνο φαίνεται ότι θα είναι καθοριστικό για το αν τελικά το Ελ. Βενιζέλος θα προσεγγίσει μέσα τα 24 εκατομμύρια των επιβατών, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, μετά την ιστορικά καλύτερη επίδοση του 2017, έτος κατά το οποίο το σύνολο της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας ξεπέρασε τα 21,7 εκατομμύρια.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 13 =