αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Domino’s Pizza συνεργάζεται με μια startup και ξεκινά ντελίβερι με οχήματα χωρίς οδηγό

Η Domino’s Pizza συνεργάζεται με μια startup και ξεκινά ντελίβερι με οχήματα χωρίς οδηγό

Η γνωστή αλυσίδα Domino’s συνεργάζεται με τη Nuro, μια startup που ασχολείται με παραδόσεις πακέτων μέσω αυτοοδηγούμενων οχημάτων, με σκοπό να ξεκινήσουν πιλοτικά το delivery πίτσας χωρίς οδηγούς στο Houston (Texas). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει δοκιμαστικά αργότερα μέσα στη χρονιά με τη χρήση ενός μικρού στόλου αυτοοδηγούμενων οχημάτων της Nuro για παραδόσεις σε ορισμένους πελάτες που πραγματοποίησαν online παραγγελία.

Όπως αναφέρει το Techgear.gr, τη Nuro την είχαμε πρωτογνωρίσει πριν από μερικούς μήνες χάριν στα αυτοοδηγούμενα οχήματα R1 που πραγματοποιούσαν παραδόσεις για ψώνια σε κατοίκους του Scottsdale (Arizona). Η startup έχει ιδρυθεί από δύο πρώην μέλη της Google στον τομέα των αυτοοδηγούμενων οχημάτων (σ.σ. εξελίχθηκε στην πορεία στη Waymo) και κατάφερε τελευταία να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους $1 δισ. από την ιαπωνική SoftBank για την τεχνολογία της!

Σε αντίθεση με τις λύσεις μεταφοράς επιβατών που υπόσχονται οι άλλες εταιρείες του τομέα των αυτοοδηγούμενων οχημάτων, η Nuro στράφηκε εξαρχής στην παράδοση φαγητού και είναι από τις λίγες που έχουν άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων τους σε δημόσιους δρόμους. Σύντομα, μάλιστα θα αντικαταστήσει τα οχήματα R1 με τα ακόμη πιο συμμαζεμένα R2 που δεν έχουν καν χώρο για άνθρωπο επιβάτη ή οδηγό.

Μέχρι στιγμής έχει κατασκευάσει 6 τέτοια οχήματα, ενώ σκοπεύει να φτιάξει έναν στόλο με 50 standard οχήματα που θα κινούνται στους δημόσιους δρόμους σε California, Arizona και Texas έχοντας άνθρωπο-οδηγό ασφαλείας στην καμπίνα. Να σημειωθεί ότι το R1 μπορεί να μην έχει χώρο για άνθρωπο-οδηγό, αλλά η πορεία του παρακολουθείται διαρκώς από την Nuro.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εντυπώσεις των καταναλωτών από την πιλοτική εφαρμογή των παραδόσεων της Domino’s.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 17 =