αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Deliveroo ετοιμάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η Deliveroo ετοιμάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η βρετανική νεοφυής εταιρεία παράδοσης φαγητού Deliveroo πρόκειται να αποκαλύψει το σχέδιό της να προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά στο χρηματιστήριο του Λονδίνου στις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με το Sky News, που δεν αναφέρει ωστόσο την πηγή των πληροφοριών του.

Το χρονοδιάγραμμα της IPO ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί, καθώς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της 8ης Μαρτίου, σύμφωνα με το Sky News, που σημειώνει παράλληλα ότι η Deliveroo αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε ούτε στο αίτημα του Bloomberg News για σχολιασμό. https://48ea01d778cb3dcd0938d855d102ac07.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Η startup εταιρεία, που υποστηρίζεται από την Amazon, παρότι αντιμετώπισε προβλήματα με την έναρξη των lockdowns, με την πάροδο του χρόνου έλαβε ώθηση από τους περιορισμούς της πανδημίας καθώς οι καταναλωτές αποφεύγουν τις επισκέψεις στα σούπερ-μάρκετ και προτιμούν την παραγγελία και παράδοση στο σπίτι τόσο γευμάτων όσο και τροφίμων.

Το Bloomberg News είχε αναφέρει ήδη από τον Σεπτέμβριο ότι η εταιρεία σχεδίαζε να επιδιώξει τη δημόσια εγγραφή της.

Η επικείμενη εισαγωγή της Deliveroo στο ταμπλό έρχεται εν μέσω της αυξημένης δραστηριότητας IPO στο Λονδίνο, που παρουσίασε τη μεγαλύτερη κινητικότητα στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά την Deliveroo, τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 180 εκατ. δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, με την αποτίμησή της να ξεπερνά τα 7 δισ. δολάρια, γεγονός που προμηνύει ίσως μία από τις μεγαλύτερες IPO στην Ευρώπη το τρέχον έτος. 

Η νεοφυής εταιρεία ιδρύθηκε το 2013, συνεργάζεται με 140.000 εστιατόρια και διαθέτει 110.000 διανομείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, ενώ η εφαρμογή της έχει 9,6 εκατομμύρια λήψεις, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. 

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία ανέφερε ότι εμφάνισε κέρδη σε “λειτουργικό επίπεδο” για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών το 2020, ενώ το 2019 ανακοίνωσε λειτουργικά έσοδα 771,8 εκατ. λιρών, αυξημένα κατά 62% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η JPMorgan Chase & Co. και η Goldman Sachs Group Inc. θα είναι οι ανάδοχοι της IPO, σύμφωνα με τo Sky.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 7 =