αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ CVC ετοιμάζεται να πάρει και τον έλεγχο της Δωδώνη, μετά τη Vivartia

Η CVC ετοιμάζεται να πάρει και τον έλεγχο της Δωδώνη, μετά τη Vivartia

Πολύ κοντά στην απόκτηση πλειοψηφιοκού μεριδίου στην γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη βρίσκεται η CVC Capital Partners, όπως μεταδίδει το Moneyreview.gr. Το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο, που πρόσφατε απέκτησε και επισήμως τον έλεγχο της Vivartia (μητρικής της Δέλτα) και οι ιδιοκτήτες της ηπειρώτικης επιχείρησης έχουν καταλήξει σε καταρχήν συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η CVC έχει εγκρίνει το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της Vivartia το οποίο περιλαμβάνει εξαγορές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και από την Μπάρμπα Στάθης.

Επιπλέον, μετά την πάροδο της πανδημίας και την αποδρομή της φετινής τουριστικής σεζόν που αναμένεται να ενισχύσει τις ταμειακές ροές του βραχίονα της εστίασης της Vivartia (Goody’s, Everest, Olympic Catering και Hellenic Catering κ.α.), η νέα διοίκηση αναμένεται να προχωρήσει σε εκτενέστατη αναδιάρθρωσή του και, εφόσον ανακύψουν ευκαιρίες, εξαγορές και νέων εμπορικών σημάτων.

Η νέα ιδιοκτησία της Vivartia, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας τροφίμων, υλοποιεί ήδη έχει σχέδιο περαιτέρω μεγέθυνσής της τόσο με οργανική ανάπτυξη όσο και με εξαγορές. Μάλιστα, καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Vivartia ανέλαβε την Πέμπτη ο μέχρι πριν λίγες μέρες διευθύνων σύμβουλος της Marfin Investment Group (MIG), Θανάσης Παπανικολάου σε μια σαφή ένδειξη εμπιστοσύνης των νέων μετοχών στο στέλεχος που εξελίχτηκε στην κορυφή της MIG μέσα από μια διαδρομή που ξεκίνησε από τον βραχίονα της εστίασης πέρασε από την ηγεσία της Vivartia και έφτασε στην κορυφή της ηγεσίας της MIG.

Όσον αφορά στο deal με την Δωδώνη, το ποσοστό που θα αποκτήσει η πλευρά της CVC θα είναι σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές, υψηλότερο από ότι η καταστατική πλειοψηφία ( 67%) και μάλιστα αναμένεται να αφορά μία «μεγαλύτερη» Δωδώνη από την σημερινή. Ειδικότερα εξετάζεται μία τέτοια αρχιτεκτονική στην τελική συμφωνία που θα επιτρέψει την απόκτηση και της γαλακτοβιομηχανίας Κολιός, χωρίς ωστόσο επί του παρόντος να έχει αποσαφηνιστεί αν θα προηγηθεί η εξαγορά της Κολιός από την Δωδώνη ή όχι. Σε κάθε περίπτωση στο τέλος της συναλλαγής οι σημερινοί ιδιοκτήτες της Δωδώνης θα κατέχουν ποσοστό λίγο κάτω από την καταστατική μειοψηφία (33%) τόσο στην Δωδώνη όσο και στην Κολιός, εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις. Πάντως το due dilligence στην Κολιός έχει ολοκληρωθεί και είναι γνωστές οι δυνητικές επιβαρύνσεις της Κολιός από ανοικτές δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονται με την εμπλοκή της με την Αγνό. Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως υπάρχει καταρχήν συμφωνία και για την αποτίμηση της Δωδώνη μεταξύ των μετόχων της και της CVC. Υπενθυμίζεται πως η θυγατρική της Vivartia, Δέλτα ελέγχει και μειοψηφική συμμετοχή (43,2%) στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΒΓΑΛ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =