αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Coca Cola μπαίνει στον χώρο του καφέ στην Ελλάδα

Η Coca Cola μπαίνει στον χώρο του καφέ στην Ελλάδα

Στην κατηγορία του εσπρέσο κάνει άνοιγμα με δύο διαφορετικά brands, το Costa Coffee και τον Ιταλικό καφέ Vergnano, το τελευταίο διάστημα η Coca Cola.

Χθες Πέμπτη στον κέντρο της Αθήνας, παρουσία συνεργατών της εταιρείας από τον κλάδο του HORECA και εκπροσώπων του Τύπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του ιταλικού καφέ που από το καλοκαίρι του 2021 η Coca Cola έχει αποκτήσει ποσοστό 30%.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε τον Caffe Vergnano ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σήματα Ιταλικού καφέ στην Ελλάδα», είπε η Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς, γενική διευθύντρια της Coca Cola 3E για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πως όμως θα γίνει αυτό και ποιο είναι το πλάνο διείσδυσης της εταιρείας σε αυτή την κατηγορία;

Από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση του προϊόντος σε 100 καταστήματα, εντός του έτους προβλέπεται η τοποθέτηση σε επιπλέον 300 σημεία με στόχο σε βάθος πενταετίας το προϊόν να βρίσκεται σε 1.000 μαγαζιά ανά την επικράτεια. Στον σχεδιασμό δεν υπάρχει η δημιουργία αλυσίδας ομώνυμων καταστημάτων όμως στο πλάνο είναι η τοποθέτησή του και στη λιανική (σούπερ μάρκετ).

Με την Carolina Vergnano, διευθύνουσα σύμβουλο της Caffè Vergnano να αναφέρει: «Τώρα, χάρη στη συνεργασία με την Coca-ColaΤρία Έψιλον, αισθανόμαστε ισχυρότεροι σε σχέση με τις αναπτυξιακές μας φιλοδοξίες». Σε ερώτηση του Euro2day.gr προς την κυρία Vergnano αν υπάρχει option για διεύρυνση του μεριδίου που ελέγχει σήμερα η Coca Cola στον Ιταλικό Οίκο η επικεφαλής του απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Εκτός από τον καφέ Vergnano, η Coca Cola 3E έχει παρουσία στην αγορά και με τον καφέ Costa Coffee όπου το μερίδιο του στο σούπερ μάρκετ είναι 5,5% στις κάψουλες και 8% στον αλεσμένο ενώ ο στόχος είναι να αγγίξει το 10%. Παράλληλα ο καφές Costa Coffee «σερβίρεται» και σε 500 σημεία πώλησης στο κανάλι του HORECA.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 2 =