αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Cardlink πωλήθηκε στον Γαλλικό Όμιλο Wordline

Η Cardlink πωλήθηκε στον Γαλλικό Όμιλο Wordline

Σε μια κίνηση που ανέτρεψε όλα τα δεδομένα τελικά ο όμιλος Quest προχώρησε αργά χθες το βράδυ  σε συμφωνία με το γαλλικό όμιλο ηλεκτρονικών πληρωμών Wordline, για την πώληση της θυγατρικής Cardlink.

Η διοίκηση της Quest είχε δηλώσει ότι ο όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές για την Cardlink. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι συνομιλίες με την ιταλική ΝΕΧΙ ήταν στο τελικό στάδιο και πραγματικά στο παρά πέντε πριν τις τελικές υπογραφές παρενέβη η Wordline ανεβάζοντας το προσφερόμενο τίμημα.

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2021 με το enterprise value της Cardlink να υπολογίζεται στα 155 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Wordline.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Quest από τη συναλλαγή ο όμιλος θα εισπράξει 93 εκατ. ευρώ σε μετρητά εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία 87 εκατ. ευρώ περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των επτά ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου στην κατοχή του θα περάσει το 92,5%, ενώ το 7,5% της Cardlink θα το διατηρήσει ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Δρυμιώτης, ο οποίος και θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Quest

Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. γνωστοποιεί ότι το βράδυ της 27ης Μάϊου 2021 υπεγράφη συμφωνία με τη Γαλλική εταιρεία Worldline για την πώληση της συμμετοχής της στις εταιρείες Cardlink A.E. και Cardlink One Α.Ε. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των μετοχών τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.

Cardlink και η Cardlink One δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, που εξελίσσονται σήμερα σε μία αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο όμιλος Quest, αποφάσισε να αποεπενδύσει από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατά τη στιγμή της πώλησης θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου € 93 εκατ. σε μετρητά και εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία €87 εκατ. περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

 Η Quest Συμμετοχών έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία σημαντικής αξίας στις θυγατρικές της εταιρείες αλλά και οφέλους στους εργαζόμενους και τους λοιπούς “stakeholders” τους. Παράλληλα εξασφαλίζει υπεραξίες στους μετόχους της με την πώληση διαφόρων συμμετοχών της. Ο σύμβουλος της Quest για την εν λόγω συναλλαγή ήταν η Deutsche Bank AG.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + six =