αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Canva αξίζει πλέον 15 δισ. δολάρια. Η 33χρονή CEO της άκουσε 100 «όχι» πριν φτάσει στην κορυφή

Η Canva αξίζει πλέον 15 δισ. δολάρια. Η 33χρονή CEO της άκουσε 100 «όχι» πριν φτάσει στην κορυφή

Η άνοδος για την Canva συνεχίζεται. Λιγότερο από 1 χρόνο πριν, η εταιρία είχε μια αξία που έφτανε στα 6 δισ. δολάρια. Σήμερα, όπως σημειώνει το Forbes, έχει καταφέρει να υπερδιπλασιάσει την αξία της, μέσα στην πανδημία, φτάνοντας τα 15 δισ. δολάρια. Η εταιρία με έδρα στην Αυστραλία, ανακοίνωσε ότι «σήκωσε» νέα χρηματοδότηση ύψους 71 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, η Canva, η οποία λέει ότι παραμένει κερδοφόρα, καταγράφει μια αύξηση 130% σε ετήσια έσοδα, σε σύγκριση προηγούμενο έτος.

Δύο από τους συνιδρυτές, η CEO Melanie Perkins και ο COO Cliff Obrecht, είναι πλέον δισεκατομμυριούχοι. Και μαζί στη ζωή, αφού παντρεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2021. Όπως σημειώνει το Forbes, κάθε ένας από τους δύο κατείχε περίπου το 15% της Canva πριν από την τελευταία επένδυση, με ελάχιστη διαφοροποίηση μετά από το νέο «σήκωμα» χρηματοδότησης.

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Όπως σε όλα τα success stories, αξίζει να δούμε την αρχή. Η «εκτόξευση» της Canva αποτελεί, ανάμεσα σε άλλα, ένα σημαντικό επίτευγμα για την CEO της εταιρίας. Η 33χρονη Melanie Perkins το 2020 αναδείχτηκε ως η νεότερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος της Αυστραλίας. Με την περιουσία της να φτάνει περίπου 2 δισ. δολάρια. Καθόλου άσχημα.

Μπορεί όλο αυτό να μοιάζει ως ένα «μαγικό» story, ωστόσο η επιτυχία δεν ήρθε καθόλου εύκολα για την Melanie Perkins. Η ιδία μίλησε λίγο παλαιότερα στο Forbes, και περιέγραψε ανάμεσα σε άλλα τις απορρίψεις που δέχτηκε, πριν φτάσει στον μεγάλο στόχο της. Άκουσε πάνω από 100 «όχι».

«Αυτό που έμαθα από τις απορρίψεις, είναι ότι πρέπει να παραμένεις εστιασμένος στον στόχο σου και επίμονος», εξηγεί αρχικά η νεαρή επιχειρηματίας. Και συμπληρώνει: «Κάθε φορά που είχαμε μια σκληρή ερώτηση από έναν επενδυτή ή έναν λόγο για τον οποίο δεν θα επενδύσουν, μείναμε επικεντρωμένοι σε αυτό που θα μπορούσαμε να αλλάξουμε».

«Το φυσιολογικό πράγμα μετά από 100 ‘όχι’ θα ήταν να σταματήσετε. Αλλά πρέπει να επιμείνετε», τονίζει η Melanie Perkins.

Τι έκανε όμως η ίδια μετά από τις τόσες πολλές απορρίψεις; «Συνέχισα να δίνω την ενέργειά μου σε πράγματα που θα μπορούσα να τελειοποιήσω και να διορθώσω, προσπαθώντας να βρω ανθρώπους που πίστευαν στο όραμά μου και θα έρχονταν μαζί μου», λέει.

H πλατφόρμα Canva, έχει στόχο να «εκδημοκρατίσει το design». Από τις παρουσιάζεις διαφανειών, μέχρι τα φυλλάδια. Η πλατφόρμα προσφέρει εργαλεία σχεδιασμού μέσω διαδικτύου για άτομα που δεν είναι επαγγελματίες σχεδιαστές γραφικών, ως εναλλακτική λύση στη σουίτα σχεδιασμού της Adobe. Μπαίνοντας μάλιστα στο website της Canva, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει και version στα ελληνικά.

Πλέον, η εταιρία έχει πάνω από 1.500 εργαζομένους και πάνω από 10 εκατ. χρήστες παγκοσμίως.

https://specials-images.forbesimg.com/imageserve/606ce29c74e1555fac0f78ef/0x0.jpg?fit=scale
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + twelve =