αρχικηVIRALΗ Ben & Jerry απαγόρευσε τις δύο μπάλες παγωτού ίδιας γεύσης, στην Αυστραλία. Και διαμαρτύρεται για έναν ιδιαίτερο λόγο

Η Ben & Jerry απαγόρευσε τις δύο μπάλες παγωτού ίδιας γεύσης, στην Αυστραλία. Και διαμαρτύρεται για έναν ιδιαίτερο λόγο

Θέλετε μια διπλή μπάλα παγωτού; Στην Αυστραλία δεν μπορείτε πλέον να παραγγείλετε δύο μπάλες “Half Peck” ή “Phish Food” στα καταστήματα των Ben & Jerry. Η εταιρεία παγωτού που εδρεύει στο Βερμόντ αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση διπλής μερίδας παγωτού ίδιας γεύσης έως ότου η κυβέρνηση της χώρας νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλόφιλων.

“Ενθαρρύνουμε τους οπαδούς μας να έρθουν σε επαφή με τα μέλη του κοινοβουλίου για να τους πουν ότι έχει έρθει η ώρα να νομιμοποιήσουν την ισότητα στον γάμο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, προσθέτοντας ότι “Η αγάπη βγαίνει σε όλες τις γεύσεις!”

Σύμφωνα με τον περί γάμου Νόμο της Αυστραλίας του 1961, η χώρα δεν αναγνωρίζει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Με το 72% των Αυστραλών που υποστηρίζει την ισότητα στον γάμο, τα Ben & Jerry’s ζητούν από τους Αυστραλούς να εξηγήσουν στους βουλευτές γιατί τάσσονται υπέρ του γάμου ανάμεσα σε άτομα ιδίου φύλου. Μάλιστα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ταχυδρομικές θυρίδες και στα 26 καταστήματά της σε όλη την χώρα, όπου οι πελάτες της μπορούν να στείλουν κάρτες στους βουλευτές, προτρέποντάς τους να υποστηρίξουν την ισότητα στον γάμο, ενώ τα Ben & Jerry υπόσχονται να παραδώσουν αυτά τα γράμματα μέχρι την τελευταία κοινοβουλευτική συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου.

Το Φεβρουάριο η Γερουσία εξέτασε το θέμα της ισότητας στον γάμο. “Πάνω από 100 Αυστραλιανές ομάδες LGBTI και ηγέτες ενώθηκαν… καλώντας το κοινοβούλιο να δράσει όσον αφορά την ισότητα στους γάμους για όλους τους Αυστραλούς”.

Όπως σημειώνει το Forbes, τα Ben and Jerry έχουν παράδοση στην υποστήριξη της ισότητας στους γάμους. Η εταιρεία μετονόμασε την γεύση παγωτού “Chocolate Chip Cookie Dough” σε “I Dough, I Dough” όταν το Ανώτατο Δικαστήριο νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλόφιλων στις ΗΠΑ. Επίσης, τα Ben & Jerry μετονόμασαν την γεύση “Apple Pie” σε “Apple-Y Ever After” για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην ισότητα των γάμων και στην Μεγάλη Βρετανία.

“Εμείς στα Ben & Jerry αγαπάμε την αγάπη και πιστεύουμε πως αυτό ισχύει για τους περισσότερους Αυστραλούς”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, ενώ συνεχίζει “Σήμερα, περισσότεροι Αυστραλοί από ποτέ πιστεύουν ότι όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται το άτομο που αγαπούν, αν αυτό τους κάνει ευτυχισμένες”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =