αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Bakkt ξεκινά υπηρεσίες θεματοφυλακής στο Bitcoin. Θεσμικοί επενδυτές μπαίνουν στα κρυπτονομίσματα

Η Bakkt ξεκινά υπηρεσίες θεματοφυλακής στο Bitcoin. Θεσμικοί επενδυτές μπαίνουν στα κρυπτονομίσματα

Από σήμερα, η Bakkt, η θυγατρική της Intercontinental Exchange, η οποία διαχειρίζεται μεταξύ άλλων και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), της Microsoft και άλλων γνωστών εταιρειών, θα προσφέρει υπηρεσίες θεματοφυλακής στο Bitcoin. Αυτό σημαίνει πως οι πελάτες της θα μπορούν να αποθηκεύουν με ασφάλεια τα Bitcoin τους, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έναρξη της λειτουργίας των future. Προς το παρόν η υπηρεσία αφορά μόνο θεσμικούς επενδυτές, όχι ιδιώτες, όπως σημειώνει το Euro2day.gr.

Όπως έχουμε αναφέρει, τα future της Bakkt θα έχουν μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Η διαπραγμάτευσή τους θα γίνεται σε δολάρια, αλλά ο διακανονισμός θα γίνεται σε Bitcoin. Στη λήξη τους, θα παραδίδουν «φυσικά» Bitcoin. Πλέον δεν μιλάμε για φήμες, σχέδια, ελπίδες και υποθέσεις. Η διείσδυση των crypto μεταξύ των θεσμικών που δραστηριοποιούνται στη Wall Street αποτελεί πραγματικότητα.

Η εξέλιξη αυτή είναι καθοριστικής σημασίας. Σημαίνει πως πολλοί θεσμικοί επενδυτές, παρόλο που τοποθετούνται σε παράγωγα, θα καταλήξουν να κατέχουν πραγματικά Bitcoin. Δεν θα θελήσουν όλοι βέβαια. Αρκετοί θα κλείνουν τις θέσεις τους πριν λήξουν, για να αποφύγουν τη φυσική παράδοση. Ωστόσο είναι σίγουρο πως θα αυξηθεί το ποσοστό κατοχής του από θεσμικούς επενδυτές, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Όπως σχολιάζει το Euro2day.gr, η είσοδος των μεγάλων θεσμικών δεν σημαίνει μόνο πως θα εισέλθουν νέα χρήματα στην αγορά των crypto. Όντως αυτό είναι καλό, αλλά υπάρχει και καλύτερο. Η επιφύλαξη και η δυσπιστία από σημαντικό μέρος του κοινού δέχεται καίριο χτύπημα. Όσοι έχουν ακόμα στο μυαλό τους πως το Bitcoin δεν έχει αξία, είναι αέρας, φούσκα, απάτη ή οτιδήποτε αρνητικό, αρχίζουν να αναθεωρούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + four =